2019. 05. 29.

Hetedik Pünkösdi Utcazenei Fesztivál – részletes program

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzatának kezdeményezésére 2013-tól nagyszabású szabadtéri kulturális program teszi különlegessé és emlékezetessé közös terünk a megszépült Városközpont átadásnak évfordulóját. A kezdeményezésből mára a közösség által kedvelt hagyomány lett, amelyre minden évben pünkösdvasárnap kerül sor. Ezen az ünnepen, mindannyiunk örömére a Városközpont pezsgő fesztiválhelyszínné változik. Az érdeklődők délelőtt a pünkösdi katolikus és református egyházi miséken vehetnek részt, délután pedig kilátogathatnak a városközpontba és megnézhetik a gyáli értékteremtő civil szervezetek zenei és táncos produkcióit. Kora este országos hírű, a nagyközönség által kedvelt sztárok, neves fellépők adnak felejthetetlen koncertet. A nagyszínpados fellépőket követően három helyszínen, három különféle stílusú zenesátorban szórakozhatnak, és különleges finomságokat kóstolhatnak a gyáliak és a városba látogató vendégek.

Az idei rendezvényre június 9-én kerül sor, melyre már 14:30 órától érdemes lesz kilátogatni. Ekkor kezdődnek az úgynevezett ráhangoló programok: arcfestés, lufihajtogatás, hennatetoválás, különféle térjátékokat lehet kipróbálni. Többek közt hordólovaglást, lasszódobást, diótörést, patkóhajítást és négy személyes csocsó asztalon lehet gyáli bajnokságot rendezni. A fesztiválutcában a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Egyesület, a Könyvtár és a Közösségi Ház játszóházzal kedveskedik a családoknak, gyerekeknek. A Bundás Barát Állatvédő Egyesület örökbefogadós sátrában a felelős állattatással lehet játékos formában megismerkedni. A GYÖSZ önkétesei pedig környezettudatos kvízzel és kupakgyűjtő dobozzal várják az érdeklődőket. Lesz népművészeti és viselet kiállítás, a Hozz egy könyvet, vigyél könyvet program keretében ingyenes olvasnivalók között lehet böngészni. A Közösségi Házban ettől a naptól látható a gyáli értéktárkiállítás, illetve megtekinthető az újrahasznosított anyagokból nyílt rendkívül színes játékkiállítás is.

A kora délután a táncé. Lehet pezsgő ritmusú, tüzes salsa tánclépéseket tanulni, majd a Gyáli Arany Néptáncegyüttes közösségi táncházára kerül sor. 16:00 órától a közkedvelt Gyáli Fúvószenekar koncertjén világ körüli zenei utazásra kerül sor, vezényel Schmidt József karnagy.

17:30 órától szintén sokak kedvencei a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoport fokozza a már tüzes hangulatot.

18:00 órától a Kárpát-medence szerte kedvelt Pál István Szalonna és Bandája ad majd fergeteges koncertet, a program végén a Pörög a Gyáli Szoknyások különleges flash mob akcióval mozgatnak meg mindenkit, akinek nem halvér folyik az ereiben.

19:45 órától a méltán népszerű Budapest Bár adja a ritmust két órás koncertjén, amelyen Behumi Dóri, Németh Juci, Frenk és Keleti András a nosztalgia szárnyán repít el mindenkit a magyar slágerek világába.

A koncert alatt és után – a megfáradt közönség – a már korábban megszokott módon, a helyszínre kitelepült éttermek sátrainál frissítheti fel magát az éjszakába nyúló szórakozásra. A három gasztrosátorban az éttermek bőséges kínálata, különleges ételek és italok mellett zenekarok szórakoztatják a nagyérdemű közönséget.

Mindenkit szeretettel várnak az eseményre, és jó szórakozást kívánnak a szervezők!

plakát