2018. 05. 4.

Hatodszor is Pünkösdi Utcazenei Fesztivál – részletes program

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata 2013-ban határozta el, hogy nagyszabású szabadtéri kulturális programmal is emlékezetessé teszi a Városközpont átadását. A programból mára hagyomány lett, melyet minden évben pünkösdvasárnap szerveznek. Ilyenkor a Városközpont igazi fesztiválhelyszínné alakul át. Az érdeklődők délelőtt katolikus és református egyházi miséken vehetnek részt, délután pedig kilátogathatnak a városközpontba a helyi civil szervezetek zenészei, dalénekesei és táncosai fellépéseire. Este pedig országos hírnevet szerzett együttesek, neves fellépők adnak koncertet. A nagyszínpados fellépőket követően három helyszínen, három különféle stílusú zenei sátorban szórakozhatnak, és különleges finomságokat kóstolhatnak a látogatók.

Az idei rendezvényre május 20-án kerül sor, melyre 15 órától lesz érdemes kilátogatni, ekkor kezdődnek ugyanis a színpadi programok, az Őszidő Nyugdíjas Klub előadásával, amit a Pörög a Gyáli Szoknya Néptáncegyüttes fellépése követ 15.30-tól.

16.00 órakor a közösségi házba invitálnak mindenkit a szervezők, ahol testvértelepülésünket, az Erdélyben található Kibédet és térségét bemutató fotókiállítás megnyitójára kerül sor. A kiállítás a rendezvény ideje alatt lesz megtekinthető.

16.45-kor a Gyál Városi Fúvószenekar ad koncertet. A Schmidt József karnagy vezetésével működő zenekar színvonalas műsorával mindig nagyszámú közönséget vonz.

18.00 órakor táncra perdülhet bárki, aki kedvet érez, hogy kipróbálja a néptáncot. Könczei Árpád zeneszerző, koreográfus táncháza minden érdeklődőt szeretettel vár a legkisebbektől az idősebb korosztályig.

Szigeti Ferenc magyar nóta és cigánydal énekes fellépésével hangolódhatunk rá a Kossuth-díjas Bangó Margit előadóművész 19.30-kor kezdődő koncertjére. A művésznőt Szalai Antal és Cigányzenekara kíséri majd.

A koncert után sem ér véget a rendezvény, hiszen ahogy már korábban megszokhattuk, a helyszínre kitelepült éttermek sátrainál éjszakába nyúlóan szórakoztatják majd a közönséget az utcazenészek, az éttermek kínálatából pedig mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelő ételeket és italokat is.

A színpadi programok mellett, a rendezvény ideje alatt szórakoztató játékok várják az érdeklődőket, lesz hordólovaglás, lasszódobás, diótörés, patkóhajítás, lufihajtogató, illetve tűzzsonglőrök és gólyalábasok is színesítik majd a rendezvény hangulatát.

Az idei fesztiválon a Mozgó Könyvek szekerét is megtalálhatják majd, hiszen május 18-tól három napig állomásozik a Városközpontban a könyves szekér, ahol 300 forintos áron vásárolhatunk könyveket.

Mindenkit szeretettel várnak az eseményre, és jó szórakozást kívánnak a szervezők!

utcazenei_végleges