2019. 05. 16.

Hangszerbemutató kiállítás nyílt a közösségi házban

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Hangszert a kézbe rendezvénysorozat célja, hogy minél több fiatal és kevésbé fiatal számára teremtse meg a hangszerek kipróbálásának a lehetőségét. A 2017. februári indulás óta 29 vidéki és két fővárosi helyszínen közel 80 ezer látogatót tudtak rávenni arra, hogy hangszereket próbáljanak ki. A szervezők azt szeretnék, ha az elkövetkező napokban a gyáli rendezvényről sem távozhatnának anélkül a látogatók, hogy ne vettek volna kézbe gitárt, basszusgitárt, ne doboltak vagy zongoráztak volna, esetleg nem próbáltak ki klasszikus és népi hangszereket, vagy éppen elektronikus zenei és hangtechnikai berendezéseket.

A Hangszert a kézbe rendezvénysorozat megvalósítását, az eddigi 137 kiállítási napot az NKA Hangfoglaló Program négy meghívásos és egy egyedi pályázat révén összesen 200 millió forinttal támogatta. A kiállításon közel 400 négyzetméteren, hét szekcióban Önök is kipróbálhatják a hangszereket.

A rendezvénysorozat gyáli állomását Pápai Mihály, Gyál város polgármestere nyitotta meg.

A megnyitón részt vett Andrási Bea és Vörös István, az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiumának tagjai, Bretus Imre, az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár igazgatója, valamint Andrásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetésének főtitkára, a Hangszert a kézbe kiállítás-sorozat főszervezője és Bali Dávid, a HOTS exportiroda és Hangfoglaló Program Nemzetközi Piacra Lépést Támogató Alprogramjának a vezetője. A Hangszert a kézbe rendezvénysorozat fővédnökei Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára és Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár.

A kiállítás május 18-án szombaton 18.00 óráig várja a látogatókat az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban.