2017. 10. 27.

Halottak napja – meghosszabbított nyitvatartás a temetőkben

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Fokozottabb rendőri jelenlét várható a közutakon és a temetők környékén szombatól, az elmúlt évekhez hasonlóan a rendőrség munkáját a FEGY Polgárőr és Tűzoltó Egyesület Gyál polgárőrei is segítik. Az Országos Rendőrkapitányság közleményében körültekintő közlekedést kért, miután várhatóan sokan indulnak útnak autóval Mindenszentek és halottak napja alkalmából, a közúti forgalom pedig az átlagos többszörösére nőhet. Arra hívják fel a figyelmet, hogy a súlyos sérüléssel járó balesetek már alacsony haladási sebesség mellett is megtörténhetnek. A rendőrök elsősorban a forgalmat segítik a temetők környékén, de a szabálytalan közlekedőkkel szemben is fellépnek. Ezekben a napokban a rendőrség a közút kezelőivel együttműködve számos ideiglenes parkolóhelyet jelöl ki, esetenként forgalomkorlátozást rendel el, ezért azt kérik, ne megszokásból közlekedjenek az emberek. A rendőrség azt is javasolja, hogy az utazás megkezdése előtt az autósok ellenőrizzék autójuk állapotát, ha még nem tették, szereltessenek fel téli gumiabroncsot, a gyalogos-átkelőhelyeket pedig körültekintően közelítsék meg. Fokozott ellenőrzéseket tart a rendőrség közrendvédelmi és bűnügyi szolgálata is megelőzve az ilyenkor gyakrabban előforduló eseteket, például gépkocsi feltöréseket, zseblopásokat, viráglopásokat és sírrongálásokat.

Gyálon a Bem József utcai Köztemető (új) és a Táncsics Mihály utcai Köztemető (régi) 2017. október 28-tól november 1-ig meghosszabbított nyitvatartással 08.00 -20.00-ig látogatható.

A mozgáskorlátozottak számára autóval történő behajtási engedélyt a helyszíneken, a temetőgondoknál szükséges jelezni. A temetőgondnok telefonos elérhetősége minden esetben a bejáratnál lévő hirdetőtáblán olvasható.