2023. 01. 25.

Gyócsi Zoltán vehette át a Gyáli Közművelődésért Díjat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A magyar kultúra napján a Himnusz 200. születésnapját is ünnepeltük január 22-én este az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban. A Himnusztörténeti kiállítást – ami a könyvtárhoz vezető lépcsőház falán lesz megtekinthető – Nagy József Elek alpolgármester nyitotta meg, majd kezdetét vette a Színházteremben a városi ünnepség.

A magyar kutúra napi ünnepségen Nagy József Elek mondott ünnepi beszédet, ezt követően pedig Lendvay-Kiss Anita önkormányzati képviselővel, az Oktatási és Kulturális Bizottság elnökével átadták a Gyáli Közművelődési Díjat, amelyet idén Gyócsi Zoltán agrármérnök, nyugalmazott pedagógus vehetett át. Szívből gratulálunk a díjazottnak! Laudációját itt olvashatják el.

Az ünnepi műsor részeként Hűvösvölgyi Ildikó és Szabó Gyula Győző Kaleidoszkóp című verses-zenés előadását láttuk, majd a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak ünnepi műsorát, majd a Gyáli Arany Néptáncegyüttes produkcióját élvezhettük.

Az eseményen részt vett Kovalik Józsefné, városunk díszpolgára, Veszelovszkiné dr. Csóka Gabriella, a Monori Tankerületi Központ szakmai igazgatóhelyettese, továbbá intézményvezetők, civil szervezetek vezetői is.