2018. 08. 8.

Gyermekrészleg kialakításával teszi kellemesebbé az ügyfelek várakozási idejét a Gyáli Polgármesteri Hivatal

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A kisgyermekkel érkező ügyfelek és gyermekeik kényelmét szeretné elősegíteni a Gyáli Polgármesteri Hivatal azzal, hogy az épület alsó szintjén  gyermekrészleget alakított ki. A gyermekeket kis asztal, székek, krétatábla, színes ceruzák, kifestők, és fejlesztő játékok várják. A környezetet gyermekrajzok, barátságos kiegészítők teszik kellemesebbé. Szeretnénk, ha ügyfeleink elégedetten távoznának a hivatalból. – mondta Rozgonyi Erik címzetes főjegyző.

A városvezetés szemléletében egyre inkább a gyermekközpontú település kialakítása érvényesül, hiszen az elmúlt időszakban több, a gyermekek érdekeit előtérebe helyezett kezdeményezés valósult meg számos olyan szolgáltatással, amelyre nincs kötelezettsége az Önkormányzatnak, mégis úgy gondolják, hogy ezek a gyerekek testi-lelki fejlődését pozitív irányban befolyásolják. Ilyen például az újszülöttek részére bevezetett babacsomag, az óvodai kezdőcsomag, vagy éppen az iskolai tanszercsomag, illetve a középiskolások részére nyújtandó ajándékcsomag. Ezen támogatási rendszerről bővebben itt olvashatnak. 2016-ban és 2017-ben az összes gyáli általános iskolában bevezették a digitális oktatást, amelynek köszönhetően a gyáli gyermekek tabletek segítségével tanulhatnak. A mai világban elengedhetetlen a digitális készségek fejlesztése, amely a Nemzeti alaptantervben is megjelenik. A gyáli gyermekek könnyebben állják meg a helyüket a világban, hiszen be tudnak tölteni olyan állásokat, amelyek igénylik a digitális jártasságot, vagy – informatikai szakmák esetében – az informatikai szaktudást. Mindez lendíti a gazdasági fejlődést és javítja a foglalkoztatást.

A gyermekrészleg kialakításában a hivatal dolgozói vettek részt, továbbá a Gyáli Liliom Óvoda intézményvezetője, Lendvay-Kiss Anita biztosította a fejlesztő játékokat.

insta-editor.com(3)

 insta-editor.com