2018. 05. 7.

Gyálra is ellátogat a Mozgó Könyvek szekere

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Május 18-ától május 20-áig, három napig találhatják meg Gyálon, a Városközpontban a Mozgó Könyvek könyvszekerét, ahol 300 forintos áron lehet könyveket vásárolni.

De mi is pontosan a Mozgó Könyvek célja?

A Közkincs Művészeti és Kulturális Közhasznú Egyesület 2014-ben országos olvasási programot indított “Mozgó könyvek” elnevezéssel, az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával. A Mozgó Könyvek csapata közhasznú könyvterjesztési és esélyegyenlőségi programjukkal mindenki számára biztosítani szeretnék a megfelelő minőségű és árú könyvekhez való hozzájutást.

Céljuk, hogy a mai, rohanó világban a könyvterjesztőik – pedagógusok, egyetemisták, az irodalomban jártas emberek – újra megmutassák, mennyi értéket rejtenek a könyvek.

Küldetésüknek tekintik, hogy a “Z generációval”, a mostani fiatalokkal megszerettessék a könyvolvasást.

Szekereik kihelyezésével biztosítják az alacsonyabb költségvetésből élők számára is az irodalmat, hiszen egy újság áráért haza tudják vinni a könyveket.

Mozgalmukkal segítik a családokat, lehetővé teszik a kötelező olvasmányok kedvezményes beszerzését. Tevékenységükkel rengeteg értékes könyvet tudnak megmenteni az utókor számára az enyészettől. A szekereket forgalmas helyeken állítják fel, így vásárlás előtt a könyveket az érdeklődők meg tudják nézni, kézbe tudják fogni, bele tudnak olvasni, ellentétben az online történő vásárlással. A mozgalom sikerességét bizonyítja, hogy jelenleg már 9 helyen elérhetőek szekereik és munkájuk során több tízezer minőségi könyv cserélt már gazdát!

Céljuk, hazánk minél több pontjára könyves szekeret telepíteni, rendezvényekre ellátogatni, ezzel minél szélesebb körben lehetőséget biztosítani a kedvezményes, ugyanakkor jó minőségű könyvek megvásárlásához.

„Ha kötelező irodalmat keres, ha a magyar és világirodalom remekei érdekelik, ha mesét, úti, művészeti és tudományos könyvet szeretne, keresse “könyvesboltjainkat”! Segítünk a nyelvtanulásban, szótárakat biztosítunk, vagy ha az önfejlesztés érdekli, várják ezoterikus könyveink!” – foglalja össze tevékenységük lényegét a Mozgó Könyvek csapata.