2018. 01. 29.

Gyálon is megjelentek a biztonságosabb átkelést segítő zászlók

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Pár hete hallhattunk először arról a civil kezdeményezésről, hogy forgalmasabb utak gyalogátkelőhelyéhez sárga színű zászlók kerültek, így segítve a gyalogosok jobb láthatóságát, ezzel biztonságosabbá téve az átkelést.

Örömmel tapasztaltuk, hogy városunkban is megjelentek ezek a zászlók. Egymást korábban egyáltalán nem ismerő emberek egy ügyet felkarolva összefogtak, melyet az önkormányzat is jó szívvel támogat és boldogan segíti a szervezők munkáját.

A csoport célja, hogy könnyebbé és veszélytelenebbé tegyék a közlekedést. Fényvisszaverő zászlókat tesznek  a veszélyes, nehezen használható zebrákhoz, hogy könnyebben észrevehetők legyenek a gyalogosok, így az autósok jobban láthatják őket, főleg a sötét órákban.

Első körben a következő helyszínekre kerültek ki a zászlók:

Polgármesteri Hivatalnál a Körösi út – vasúti átjáró

  • Kőrösi út – Vecsési út
  • Kőrösi út – Ady Endre utca
  • Ady Endre utca – Széchenyi út

A jövőben a beérkező visszajelzések után jelölik ki a következő zebrákat. A csoport megkereste a Pest Megyei Baleset-megelőzési Bizottságot is, akik szintén pozitívan álltak a kezdeményezéshez. A csoportról tudni kell, hogy pénzt senkitől sem kértek és nem is áll szándékukban. Amennyiben jó fogadtatásra talál a kezdeményezés és továbblépésre kerül sor, akkor is csak anyagot (otthon megmaradt, feleslegessé vált) fogadnak el.

A csoportot a Facebookon lehet megtalálni a „Zászlót a veszélyes zebrákra! – Gyálon is” néven.

Szerk:VS