2019. 04. 24.

Gyáli Gyermeknap – programok

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál egy napra ismét gyermekállammá alakul át. A piactéren számos izgalmas program: koncert, bábelőadás, kézműves foglalkozások,  játszópark, helyi sport- és táncegyesületek bemutatói várják a gyermekeket és családokat. A rendezvény alatt gasztronómiai kiállítókkal, játékvásárral is várjuk a látogatókat.

Gyál Város kiemelt fesztiválrendezvénye a gyermeknap. Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében az idén 2019. május 25-én, szombaton kerül sor a vidám, fesztelen, ezer kalandot ígérő családi rendezvényre. Korábbi évekhez hasonlóan idén ismét különleges programdömping várja kicsiket és nagyokat a piactéren, ahol garantált lesz a tartalmas kikapcsolódás! Az eseményeket népszerű hazai sztárfellépők, izgalmas kísérő programok gazdagítják kora délutántól késő estig.

A kísérő programok már 13 órától elkezdődnek. A Gyáli Liliom Óvoda udvarán IGLU alatt bababirodalomban játszhatnak a legkisebbek. A nagyobb gyermekeket a népszerű Eurobungee, óriás csúzda, mászófal, mobil kalandpark, 4 személyes csocsó, golyóterelő reflexjáték, közlekedésbiztonsági pálya várja. Mindezek mellett arcfestéssel, hennatetoválással, csillámtetoválással tehetik még különlegesebbé ezt a napot a gyermekek. Lesz közlekedésbiztonsági kerékpárospálya rendőr – és tűzoltóautó bemutató, a rendőrségi sátorban rendőrsisakos selfi lehetőség a kalandvágyóknak.

A rendezvényen, a színpad előtt 14 órától megtekinthető a Gyáli Arany Néptáncegyüttes táncbemutatója, amit tánctanulás és közös táncházas program követ. Lesz showtánc, karate és ritmikus sportgimnasztika bemutató, látványos rendészeti akcióshow. A zeneiskola kamarabemutatóját követően hangszersimogató program, de lesz gólyalábas felvonulás és tűzzsonglőr bemutató is a piactéren

Látványos sátorban játszóházi programokra kerül sor a Pest-Budai Kézműves és Népművészeti Egyesület, a Kéz a kézben Családokért Egyesület és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár közreműködésével. A közkedvelt Bundás Barát Állatvédő Egyesület örökbefogadó sátorban az új házikedvencekkel és a felelős állattartás gyakorlatával lehet ismerkedni. A programokra látogatók láthatnak majd népművészeti baba-, és viselet kiállítást, de sor kerül egy kókuszgolyókvízre is.

A színpadon igazi programkavalkád várja a kicsiket és nagyokat.

  • 16:00 órától a Fangler’s koncertjét, majd
  • 17:00 órától egy klasszikus bábszínházi előadást a Vitéz László és az elátkozott malom című produkciót láthatják
  • 18:00 órától Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyerekdalaira, majd
  • 19:15 órától The Biebers koncertjére lehet bulizni.

A koncertek között a népszerű pólóágyú lövés és tűzzsonglőr show szórakoztatja a közönséget.  A Mojitos pultnál alkoholmentes és egészséges italokkal lehet felfrissülni, válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból és a finom étkek közül: lesz fagyi, lángos, édességek, hotdog, kürtőskalács, pop corn, üdítő és még ezer más finomság az egész családnak. A programok ingyenesen látogathatóak!

Várunk minden gyáli családot, kicsit nagyot, nagyit, aput, anyut május 25-én a piactérérre!

Gyál Város Önkormányzata & Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár