5. alkalommal rendezik meg a Gyáli Böllérversenyt
Február 11-én nagy sürgés-forgás veszi kezdetét reggel hét órától Gyálon, a sportpályán a már hagyományos Gyáli Böllérversenyen, amelyre várják a csapatok jelentkezését. A zsűri figyeli az állatok kegyes feláldozásának módját és a feldolgozás tisztaságát, szakszerűségét és persze megkóstolják a helyben készült étkeket, mielőtt döntést hoznak.
Amíg a különféle változatos ételek készülnek, addig a jó hangulatról a pálinka, a forralt bor és a jó nóta gondoskodik. A hurkától-kolbásztól kezdve, a töpörtyűs kappanos toroskáposztán át, egészen a hagymás sült vérig minden finomság várja az érdeklődőket. A parasztudvarokat idéző sátrakban a vidéki élet hagyományos kellékeit, a sertésvágás és feldolgozás mára már feledésbe merült eszközeit, technológiáit ismerhetik meg a látogatók. Kóstoló nélkül nem kell senkinek hazamennie, hiszen ha a „versenyműből” nem jutna, a korábban feldolgozott árut is ízlelhetnek a helyiek. Vásárlásra is lehetőség van.