2024. 04. 11.

Gyál Városi Gyermeknap

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál május 25-én, szombaton gyermekállammá alakul, aznap, reggeltől estig – a Gyál Városi Gyermeknapon – minden a gyermekekről szól majd. Ráadásul új helyszínen lesz a parádés nap, a Bartók park területe ad helyet a számtalan ingyenes eseménynek. Koncertek, bábelőadás, különféle foglalkozások, játszó-, és közlekedési park, kisvonat, különféle bemutatók és minden mi szem-szájnak ingere várják a szervezők a gyermekeket és családokat.

Gyál Város kiemelt fesztiválrendezvénye a gyermeknap. Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezésében az idén 2024. május 25-én, szombaton kerül sor a vidám, fesztelen, ezer kalandot ígérő családi rendezvényre. Korábbi évekhez hasonlóan idén ismét különleges programdömping várja kicsiket és nagyokat új helyszínen a Bartók parkban, ahol garantált lesz a tartalmas kikapcsolódás! Az eseményeket népszerű hazai sztárfellépők, izgalmas kísérő programok gazdagítják kora reggel 10 órától 18:30-ig.

A színpadon 10 órától igazi programkavalkád várja a kicsiket és nagyokat. Elsőként a Majorka Színház előadásában a Malacon nyert királylány című bábszínházi produkciója lesz látható, majd a Liliom, Tulipán, Tátika és a Jancsi és Juliska óvoda apróságai örvendeztetik meg a közönséget. Az apróságokat a Pörög a Gyáli Szoknya Egyesület műsora követi majd jazz-balett show, a 3 és Táncklub, a Gyáli Tűzmadarak Mazsorett Csoport teszi még látványosabbá a napot. Zenés-táncos részt az Arany Néptáncegyüttes, a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola műsora teszi felejthetetlenné. Ezt követően a Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola, az Érdi SZC Eötvös József Technikum, a Gyáli Bartók Béla Általános Iskola és a Gyáli Ady Endre Általános Iskola ünnepi műsora látható. A színpadi műsorok végén a Jamland csoport látványos előadása következik. 14.30-tól gólyalábas bohóc műsor, majd 16 órától ismét a színpadon a Mintapinty zenekar, 17.30-tól KOVÁCSOVICS FRUZSINA és zenekara. 

10-18 óra között ezer élmény várja a kicsiket és nagyokat. Lesz arcfestés, óriás buborék show, folyamatosan közlekedő városnéző kisvonat a Víztorony park és a Bartók park között. Lesznek térjátékok: ládavasút, Safari Csúszdás akadálypálya, Felfújható BungeeRun, Tricikli park, Kemencés udvar játszóház. 10-14 óra között többször is zsonglőr produkció, 14 órától Guringoló- népi játszóház, hangszersimogatóa Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolával, 14 órától Minnie 1. és Minion 2. sétáló jelmezes figurák örvendeztetik a legkisebbeket.

A kilátogatók válogathatnak majd kedvünkre a finom étkek között lesz fagyi, lángos, édességek, hotdog, kürtőskalács, pop corn, üdítő és még ezer más finomság az egész családnak. A programok ingyenesen látogathatóak!