2019. 08. 26.

Gyál legjobb sportolói idén ők lettek!

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata 2003-ban alapította a Kiváló Gyáli Sportolói Díjat, abból a célból, hogy méltóképpen elismerje azoknak a kiemelkedő sportmunkát végző személyeknek és közösségeknek a teljesítményét, akik a mérhető eredmények mellett magatartásukkal és életmódjukkal is példaként állíthatók a település közössége elé. A díj átadására minden évben az augusztus 20-hoz közeli napokban, a városi utcabálon kerül sor. Így volt ez az idén is. Augusztus 24-én, népes közönség előtt, a városi utcabál színpadán Pápai Mihály polgármester és Vinnai Tibor, az Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke adta át a Kiváló Gyáli Sportolói Díjat Höbenreich Zsolt és Szűcs Sándor részére.

Höbenreich Zsolt

gyáli lakos 1996. március 8-án, Budapesten született. Koraszülöttként borsó nagyságú meszesedést találtak az agyában. 1998-ban költözött családjával Gyálra, itt járt óvodába és általános iskolába. Az általános iskolát követően a Budapest XVIII. Kerületi SOFI középfokú intézményben folytatta tanulmányait, ahol számítógépes adatrögzítési képesítést szerzett. Szorgalmának köszönhetően mindig jeles, jó tanuló volt. Jelenleg a Dr. Török Béla Szakiskola szobafestő mázoló és kerékpárszerelő szakon tanul. Gyermekkorától érdeklődik a sportágak iránt, hét évvel ezelőtt kezdett kosárlabdázni. 2015-ben leigazolták a Budapest Hársfa Egyesülethez, amely Budapesten és a környékén élő értelmi sérült fiatalokat segítő civil szervezet. Az egyesület igazolt kosárlabdajátékosa. Szorgalmának, tehetségének és akaratának köszönhetően idén kijutott a Speciális Olimpia Nyári Világjátékra, amelyet Abu Dhabiban rendeztek meg. Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók versenyén Hőbenereich Zsolt és csapata megvédte címét, és idén is aranyérmet szereztek kosárlabda sportágban. Méltóképpen képviselte társaival Magyarországot, Gyált. Tele van energiával, edzője szerint egy valódi őstehetség. Szívvel lélekkel sportol, minden edzésen jelen van.

1

Szűcs Sándor

gyáli lakos 1997. június 6-án mindössze 1100 grammal született a 30. hétre. Egy hónapos koráig 3 alkalommal kapott agyvérzést, amelynek következtében elhalt az agyának egy része. Annak ellenére, hogy az orvosok jóslata szerint egy éves korára lebénul, vagy életét veszti, ma életerős sportoló. Általános iskolai tanulmányait Gyálon, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola SNIGY tagozatán kezdte meg. Itt ismerkedett meg a sporttal, tanárai előszeretettel nevezték be futóversenyekre, focira, majd később kosárlabdára.  Szülei folyamatosan ösztönözték, biztatták a sportolásra, amely egészsége számára létfontosságú.  Az általános iskolát követően a Budapest XVIII. Kerületi SOFI középfokú intézményben folytatta tanulmányait, ahol a sport továbbra is központi szerepet töltött be életében. Itt megismerkedett más sportágakkal is, de továbbra is a kosárlabda és a futball állt hozzá a legközelebb. 2016-ban leigazolták a Budapest Hársfa Egyesülethez, amely Budapesten és a környékén élő értelmi sérült fiatalokat segítő civil szervezet. Az egyesület igazolt kosárlabdajátékosa. Szorgalmának, tehetségének és akaratának köszönhetően idén kijutott a Speciális Olimpia Nyári Világjátékra, amelyet Abu Dhabiban rendeztek meg. Az értelmi fogyatékossággal élő és tanulásban akadályozott sportolók versenyén Szűcs Sándor és csapata megvédte címét, és idén is aranyérmet szereztek kosárlabda sportágban. Méltóképpen képviselte társaival Magyarországot, Gyált. Szűcs Sándor továbbra is szeretné folytatni a sportolást és részt venni a 4 év múlva Berlinben tartandó Speciális Olimpián.

Hőbenreich Zsolt és Szűcs Sándor mérhető teljesítménye mellett magatartásával, életmódjával és kitartásával is példaként állítható Gyál közössége elé. 2