2018. 10. 10.

Gumiabroncs és elektronikai hulladékgyűjtés

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A használt gumiabroncsok leadására 2018. október 22-től október 26-ig (H-P), 8 óra és 13 óra között a Dobó Katica utca 51. szám alatti telephelyen lesz lehetőség. Háztartásonként maximum 4 db gumiabroncs adható le. Nagyméretű tehergépkocsi abroncsokat nem vesz át a begyűjtő cég. Hulladékot kizárólag gyáli lakosoktól tudnak átvenni a fenti időtartam alatt, ezért az átvétel a lakcímkártya felmutatása után történik. Az összegyűlt hulladékok újrahasznosításra kerülnek.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a közterületre bármilyen nemű hulladékot kihelyezni tilos, az szabálysértési eljárást von maga után! Az elektronikai hulladékok leadására 2018. október 27-én, szombaton 8 és 13 óra között lesz lehetőség a víztorony melletti téren. Elektronikai hulladék az akár még üzemképes vagy üzemképtelen elektromosan üzemeltetett eszköz. (hűtőgép, TV, informatikai, egyéb háztartási kis- és nagygép).

A régi típusú úgymond „kibelezett” monitorok műanyag háza NEM elektronikai hulladék.

Elektronikai hulladéknak minősül minden hálózati árammal vagy elemmel/akkumulátorral táplált elektromos eszköz és azok tartozékai, alkatrészei és a kábelek. Törött, zúzott eszközöket (pl. TV, monitor) műanyag alkatrészeket (pl. porszívó gégecső), kompresszortól megfosztott hűtőgépeket NEM veszünk át. NEM minősülnek elektronikai hulladéknak: video kazetták, CD/DVD lemezek, nyomtató festékkazetták és patronok!

A veszélyes hulladékok szervezett gyűjtésére egyelőre nincs lehetőség településünkön, de ezek gyűjtésének lehetőségét vizsgálja az önkormányzat