2023. 08. 31.

Gombos Gábor és Kiss Sándor Ferenc vehették át idén a „Gyál Kiváló Sportolója Díjat”

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Hagyománnyá vált, hogy a Születésnapi Utcabál színpadán kerül átadásra a „Gyál Kiváló Sportolója Díj”, amelyet a képviselő-testület a kiemelkedő sportteljesítményt elérők elismerésére alapított.

A „Gyál Kiváló Sportolója Díj” annak a személynek, vagy szervezetnek adományozható, aki/amely a mérhető teljesítmény mellett magatartásával és életmódjával is példaként állíthatók a település közössége elé, illetve a város sportéletének fejlődése, egyes sportesemények megrendezése, a sport területén tevékenykedő személyek, sportolók munkájának segítése érdekében kiemelkedő tevékenységgel, áldozatvállalással közmegbecsülésre tett szert.

A kitüntetést idén Gombos Gábor és Kiss Sándor Ferenc birkózóedzők vehették át a színpadon Pápai Mihály polgármestertől és Vinnai Tibortól, az Ifjúsági és Sport Bizottság elnökétől.

A gyáli birkózás több évtizedes múltra tekint vissza, eleinte kihelyezett szakosztályként, majd 2009. óta Gyál és Térsége Birkózó Sport Egyesület néven önálló sportszervezetként működve. Az egyesület megalakulásától kezdve két kiváló szakember, Kiss Sándor és Gombos Gábor kitartó és alázatos munkájának köszönhetően rengeteg fiatal ismerkedhetett meg a sportággal. Ez idő alatt mind hazai, mind nemzetközi szinten eredményes birkózók nevelkedtek. Számtalan országos bajnok, utánpótlás és felnőtt válogatottak kerültek ki a kezeik alól, akik méltóképpen képviselték hazánkat és egyben Gyált a világ minden pontján. Nekik köszönhetően jelenleg is magasszintű szakmai munka folyik a gyáli birkózóteremben, és töretlen lelkesedéssel dolgoznak nap, mint nap – olvasható az elismerő díj odaítélésének indoklásaként.

Gratulálunk a díjazottaknak!