2022. 09. 27.

Fontos lépés gyermekeink biztonsága érdekében

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az AllerGéniusz Egyesület oktatásán vettek részt a gyáli óvodai és bölcsődei dolgozók szeptember 23-án, a Gyáli Polgármesteri Hivatal Tanácstermében. Az egyesület az általa elindított program keretében a gyermekeket is érintő súlyos ételallergia által bekövetkező vészhelyzet elhárítására, az életmentésre, valamint az úgynevezett Epipen eszköz helyes használatára tanította meg a résztvevőket. Ez az eszköz arra szolgál, hogy a súlyos allergiás roham megszüntetésére gyorsan és egyszerűen juttathatjuk vele az ember szervezetébe azt az ellenanyagot, ami megmentheti az életet.

Miután a közelmúltban egy gyermek tragikus körülmények között hunyt el Magyarországon az ételallergia által kiváltott reakció következtében, a városvezetés kezdeményezésére minden gyáli óvodában és a bölcsődében is beszerezték a hasonló esetekben életmentő eszközt.

Az eseményt Nagy József Elek alpolgármester nyitotta meg, aki a közelmúltban kezdeményezte, hogy a városi fenntartású oktatási/nevelési intézmények mindegyike rendelkezzen Epipen eszközzel.