2018. 08. 22.

Fontos dátum közeleg a felsőoktatásban tanuló gyáli hallgatóknak

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017-ben megalkotta 5/2017. (II.28.) önkormányzati rendeletét, melyben döntött a Gyáli Élet Program bevezetéséről, melynek célja a gyáli polgárok életútjának támogatása.

A Gyáli Élet Program egyik hangsúlyos eleme a Gyáli Egyetemista Program, amelynek keretében a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjban részesülők kiegészítő támogatást kapnak az önkormányzattól. Azok részesülnek – utólag – további 25 000 Ft támogatásban félévente, akik az adott tanulmányi félévet legalább 25 kreditpont megszerzésével igazoltan teljesítették és a következő félévet megkezdték.

A jogosultsági feltételek meglétét a felsőoktatási intézmény tanulmányi osztályának igazolásával kell bizonyítani, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy egyrészt a tanulmányi osztály által hitelesített leckekönyv-kivonatát, másrészt a hallgató (következő félévre szóló) felsőoktatási jogviszonyának igazolását kell benyújtani a Gyáli Polgármesteri Hivatal Szervezési és Ügyfélszolgálati Irodáján. A tavaszi félévben Bursa Hungarica ösztöndíjban részesülők a támogatási igényüket – a rendelet értelmében – szeptember 25. napjáig nyújthatják be, míg az őszi félév esetében a benyújtás határideje február utolsó napja. Végzős hallgatók esetében a jogosultság feltétele a diploma megszerzése, és annak bemutatása.

Bővebb felvilágosítást Pap Krisztina csoportvezetőnél kérhetnek az alábbi telefonszámon: 06-29-544-141.