2020. 05. 28.

Folytatódik a zöldhulladékos zsákok osztása

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az FCC Magyarország Kft. korábban három időpontot jelölt ki a zöldhulladékos zsákok átvételére, azonban a koronavírus keresztbe húzta a számításokat. A három kijelölt időpontból márciusban csak az első alkalmat tudták megtartani, azonban most, hogy a járványügyi intézkedéseket fokozatosan enyhítik, újraindulhat a zsákok osztása is.

Az elmaradt két zsákosztási időpontot az alábbiak szerint pótolják:

A két kijelölt szombati napon a nagyobb tömeg elkerülése érdekében az UTCÁK BETŰRENDJE szerint kettéosztva a várost:

  • 2020.06.06-án szombaton 8:00-17:00 óra között az Ady Endre utca – Komáromi utca (és természetesen a betűrendben közéjük eső utcák),
  • 2020.06.13-án szombaton 8:00-17:00 óra között a Kós Károly utca – Zrínyi Miklós utca (és természetesen a betűrendben közéjük eső utcák) ingatlantulajdonosait várják.

Helyszín: Nevelési Tanácsadó épülete (Gyál, Rákóczi Ferenc utca 42-44.)

Ingatlanonként 50 darab emblémás zöldhulladékos zsákot adnak át. Lehetőség lesz más címen lakó szerződött ingatlantulajdonosnak is elvinni a zsákokat, például rokonnak, szomszédnak. Ehhez az alábbi dokumentumok közül egyet szükséges bemutatni:
  • az adott személy lakcímkártyáját vagy régi típusú személyi igazolványát,
  • telefonon a lakcímkártyáról vagy a régi típusú személyi igazolványról készített fotót,
  • az utolsó befizetett csekket.

Nagyon fontos:

  • az egészségügyi szabályokat be kell tartani, azaz maszk viselése kötelező,
  • az átadó helyiségben minden asztalnál csak egy ügyfél lehet,
  • kültéri várakozásnál is be kell tartani minimálisan a 1,5 méterese fizikai távolságot.

Aki a fenti két napon valamilyen oknál fogva nem tudja átvenni a zsákokat, annak 2020.06.22-től lesz lehetősége ezt megtenni az FCC Magyarország személyes ügyfélszolgálatán.

Kérjük, figyeljék az újrainduló személyes ügyfélszolgálat működésére vonatkozó szabályokat, információkat!

A zöldhulladékgyűjtés változatlanul folytatódott az elmúlt hetekben, a kijárási korlátozás alatt is, de mivel meghiúsult a tavaszi zöldzsákosztás, ideiglenes jelleggel bármely zsákból elszállították a kerti zöldhulladékot. Még pár hét, és ez az időszak is lassan véget ér: 2020.07.01-től a zöldhulladékot újra csak a szabályos, FCC emblémás, lebomló zsákokból vagy kötegelt formában szállítják majd el alkalmanként és ingatlanonként maximum 10 zsáknyi, azaz 1 m3-nyi mennyiségben.