2017. 05. 3.

Folytatódik a sportpálya fejlesztése

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ismét gazdagszik városunk.  Most egy 90 m *45 m-es élőfüves focipálya létesül a gyáli sportolók legnagyobb örömére.

sportpálya

Az Ady Endre úti sportpálya infrastrukturális bővítése már tavaly megkezdődött a műfüves focipálya megépítésével az MLSZ jóvoltából. Idén ismét sikeresen pályázott az Önkormányzat TAO-pályázatot illetően, melynek keretében most egy élőfüves focipálya kiépítése is kezdetét vehette.

Az új beruházás két különböző projekt keretében valósul meg, 70%-ban MLSZ pályázati, 30 %-ban önkormányzati forrásokat felhasználva. Ennek keretében az Ady utcai sportpályán található élőfüves pálya új gyepszőnyeget kap. A labdarúgó hálók köré labdafogó háló kerül. Végül, de nem utolsó sorban új pályavilágítást is kap a létesítmény. A teljes projekt költsége közel 84 millió forintot tesz ki. A pálya műszaki átadása várhatóan 60 napon belül történik meg, melyet követőn ingyenesen birtokba is vehetik a gyáli sportolni vágyók. A pálya köré térburkolat kerül. Reméljük településünk sportszerető lakói örömmel veszik birtokba a megújult pályát.

20170425_090004
Pályaépítés 2017. április 26-án.

A pálya megépítse  mára sürgőssé vált, hiszen a Gyáli BKSE jelenleg 6 korosztályban (u7, u9, u11, u13, u15, és u19) foglalkoztat kb. 100 gyermeket, illetve felnőtt csapata (20 fő) megyei II. osztályban szerepel. A csapatok létszáma folyamatosan növekszik, futsal csapatok is működnek már, mely két korosztály számára is lehetőséget biztosít a mindennapi testmozgásra. A magas létszám sokszor komoly fejtörést okoz a pályabeosztásnál, ezen jelentősen segít majd a most épülő pálya.  A most épülő élőfüves focipálya nagyon modern lesz, ez pedig mind a labdakezelésben, mind a technikai fejlődésben sokat fog segíteni a gyerekeknek.

Az élőfüves pálya csökkentené a füves nagypálya terhelését, ezáltal könnyebbé és gazdaságosabbá válik a karbantartás, és a bajnoki mérkőzéseken is jobb talaj várja a csapatokat. Ezen felül a téli időszakban kevesebb alkalommal kellene tornateremben edzeni, ami a bérleti díjak megspórolásán túl egészségügyi szempontból is előnyös.

A pályaépítés kapcsán a Pesti út oldalán található mintegy 9 db nyárfa kivágása indokolt, mely amellett, hogy allergizáló hatással rendelkezik, egyenetlen terepszintet is okozott a  szerteágazó gyökerek miatt, amely életveszélyes is lehet sportolás közben, illetőleg a járda egyes szakaszain. A kivágott fák helyére 18 db nemesített fa kerül elültetésre.