2022. 06. 1.

IDŐPONTVÁLTOZÁS – Földi szúnyoggyérítés lesz Gyálon

Facebookon
Twitteren
E-mailben
Ezúton értesítjük a lakosságot, hogy településünk Gyál város területén, földi úton történő szúnyoggyérítésre kerül sor ULV-eljárással.   Kezelés időpontja: 2022. június 12. 20:00  Gyál-Liget (orvosi rendelő oldala) Kezelés időpontja: 2022. június 13.  20:00 Gyál-Szőlő (Bartók iskola oldala) új időpont Pótnap (nem megfelelő időjárási viszonyok esetén): 2022. június 14. (Gyál-Liget), június 15. (Gyál-Szőlő)   Alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer   Lakosság részére javasolt intézkedések:
  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni.
  • A kezelés alatt és azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni.
  • A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.
  • A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.
 

Gyáli Polgármesteri Hivatal