2017. 02. 13.

Finomra hangolva, avagy malacságok az idei böllérversenyen

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Jó hangulatban telt az idén ötödik alkalommal megrendezett böllérverseny, amely idén a Lendületben GYÁL2017 szülinapi rendezvénysorozat része. Február 11-én, szombaton több ezren látogattak ki a sportpálya területére, ahol 13 csapat mérte össze a tudását, hogy bemutathassák tudásukat. A zsűri az állatok kegyes feláldozásának módját, a feldolgozás tisztaságát, szakszerűségét, a csapatmunkát és a disznótoros ételek készítését egyaránt értékelte. Minden csapatnak jutott valamely kategória győzelme, jó pár csapatnak többi is, azonban az összesített kategória eredményei az alábbiak szerint alakultak:

  1. helyezett: Interambulance csapata
  2. helyezett: Madar csapat
  3. helyezett: Csantavéri hentesek csapata

A legmagasabb elismerést a Gyáli Ipartestület csapata vihette haza, akik részére kiosztásra került a szabadtéri lovagrend által megálmodott vándorkupa.

2

A versenyművek elkészítése alatt a sportpályára látogatók megismerkedhettek a sertésvágás és feldolgozás módjával, lehetőségük volt különféle finomságok kóstolására, vásárlására. A kisgyermekek jókedvét az állatsimogató és lovaglási lehetőség fokozta, míg az idősebbek jó hangulatát a fellépők műsora emelte.

5

Az eseményen Pápai Mihály polgármester is részt vett, aki a Lendületben GYÁL2017 elnevezésű programsorozat megálmodója.

DSC_0728

Minden csapatnak gratulálunk!