2018. 07. 18.

Figyelem! Augusztusban tüdőszűrés

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A szokásos éves tüdőszűrés 2018. augusztus 6-tól augusztus 30-ig tart a Rákóczi utcai iskolában (Gyál, Rákóczi út 44-46.), amelynek bejárata a Károlyi Mihály utca felől található. Panasz nélkül is lehet beteg! A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdő-betegség időben történő felismerésére, ezért érdemes hétfőn és szerdán 11:30 – 17:30-ig, majd kedden, csütörtökön és pénteken 07:30 – 13:30-ig ellátogatni és igénybe venni a szűrővizsgálatot.

A vizsgálat elvégzéséhez személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya szükséges, valamint – ha van – az előző évben kapott tüdőszűrő igazolást vigyék magukkal a szűrővizsgálatra. Amennyiben a leletre szükség van, saját névre kitöltött, felbélyegzett válaszboríték ellenében három héten belül postán megküldik. A tüdőszűrés a felnőtt lakosság számára ajánlott vizsgálat!

A 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1.700 Ft, amelyhez a szűrőállomáson és az Egészségügyi Központban kapható csekk, befizetése postán történik a vizsgálat előtt.

A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges (nyilatkozat az Egészségügyi Központ információs pultjánál elérhető). A törvény által kötelezettek, illetve a 18 évnél idősebb tanulóknál (szakiskolai szakmai alkalmassági vizsgálat), akiknek az oktatási törvény ezt előírja, a vizsgálat természetesen ingyenes.