2020. 04. 2.

Fertőtlenítő lámpát adományozott egy helyi lakos az egészségügyi központ részére

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A közelmúltban Parditka Julianna, egy fertőtlenítő lámpákat is forgalmazó cég, a Hollandimpex Kft. ügyvezetője kereste fel Pápai Mihály polgármestert, hogy egy általuk forgalmazott lámpát ajándékozzon Gyál városának, a Városi Egészségügyi Központnak.

A cég ügyvezetője elmondta: a Hollandimpex Kft. 30 éve a „fénnyel” foglalkozik.  A fény 200-300 nm-es hullámhossztartománya nagyon hatásos olyan mikroorganizmusok elpusztítására, mint pl. a felületen vagy levegőben élő baktériumok, vírusok, gomba és penész. Napjaink leggyakoribb kórokozói, melyek rendszeresen megjelennek életünkben, kisebb-nagyobb fertőzéseket, járványokat okozva. Levegőtisztító berendezésbe beépített germicid lámpa UV-C sugárzása elpusztítja a készüléken áthaladó levegőben szálló vírusokat, baktériumokat, (penész) gombát. Általában a műtőkben is ilyen típusú berendezéseket használnak. Hatására nagymértékben csökken a levegőben keringő kórokozók mennyisége, megfelelő idő után gyakorlatilag el is tűnnek a légtérből. Emiatt minimálisra csökken az átfertőzés veszélye. A speciális berendezések (guruló állványon, fixen szerelt armatúrákban lévő UV-C sugárzó lámpák) minden olyan felületen elpusztítják a vírusokat, baktériumokat, melyet a fény „lát”.

Ezen technológia jelentősen csökkenti a vegyszerek felhasználását, vírusmentes környezetet biztosítanak. Számos területen használják ezt a technológiát, a használat eredményességének nincs kitéve emberi mulasztásnak (pl. rosszul, vagy hiányos takarításnak), nincs környezetterhelő hatása, használatuk a szabályok betartásával teljesen veszélytelenek.

A polgármester április 2-ai élő bejelentkezésében elmondta, hogy köszönettel vették a nagylelkű felajánlást és a város szeretné a Városi Egészségügyi Központ teljes épületében megteremteni a steril környezetet, ezért a céggel megállapodtak további eszközök beszerzéséről.