2018. 11. 12.

Felújítják a Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola tornacsarnokát

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola tornatermét a tavaly végzett felújítási munkálatok alkalmával új nyílászárókkal és külső szigeteléssel látták el, korszerűsítették a fűtést és az elektromos rendszert. A most induló felújítás a tornatermen kívül a hozzá kapcsolódó vizesblokkokat, öltözőket, mosdókat, szertárt és egyéb kiszolgáló helyiségeket érinti.

A Zrínyi iskola tornatermében rendszeresen tartanak kézilabda edzéseket a gyermekek részére, így a Magyar Kézilabda Szövetség a költségek 70%-át átvállalta (TAO támogatással), míg a fennmaradó 30%-ot Gyál Város Önkormányzata finanszírozza. A felújítás összköltsége bruttó 107 millió forint. A munkálatok ez év végétől jövő év elejéig zajlanak. A tervezésnél figyelembe vették, hogy a testnevelés órákat és a kézilabda edzéseket a lehető legkisebb mértékben zavarják, így azokat a munkákat, amikor a gyermekek egyáltalán nem használhatják a termet, a téli szünet idejére időzítik. Tomoriné Kamper Olívia, a kézilabda edzések szervezője elmondta, hogy mintegy 70 gyermek jár jelenleg kézilabdázni, így nem lesz könnyű, de a felújítás alatt is megpróbálják megtartani az edzéseket, amíg az időjárás engedi kinti edzésekkel, vagy ideiglenesen más helyszíneken.

A Monori Tankerületi Központ, a Magyar Kézilabda Szövetség és Gyál Város Önkormányzatának együttműködésével a Zrínyi iskola korszerű, modern tornacsarnokkal büszkélkedhet majd, amit tanítási időben a tanulók, azt követően pedig a kézilabda edzésre járók használhatnak.