2018. 01. 12.

Felújítási munkálatok kezdődnek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. január 12-én megkezdődik a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának felújítása és korszerűsítése, melyre 125 millió forintot biztosít Magyarország Kormánya.

A munkálatok első fázisában – előreláthatóan 2018. január 12-én 18 órától 2018. február közepéig – az intézmény Sürgősségi Betegellátó Osztálya a sürgősségi kritikus és sürgős esetek, a KÁNY által az intézménybe irányított betegek, valamint a detoxikálást igénylő, továbbá az alap ellátási területen kívüli betegek egészségügyi ellátását nem tudja vállalni.

A munkálatok második fázisában – előreláthatólag 2018. február közepétől a kivitelezési munkák befejezéséig – a kivitelezési munkálatok átfogó jellegére tekintettel, az intézmény Sürgősségi Betegellátó Osztálya működését kénytelenek teljes egészében szüneteltetni – tájékoztatott Ralovich Zsolt főigazgató.

UPDATE:2018.01.15. 

Újabb hírek a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának korszerűsítéséről

Korábban beszámoltunk róla, hogy 2017. decemberében Magyarország Kormánya 125 millió forint támogatást hagyott jóvá a Jahn Ferenc Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának bővítésére, felújítására és korszerűsítésére, ezért a munkálatok idején változások várhatók a betegellátás rendjében. A most kiadott sajtóközleményből újabb részleteket tudhatunk meg a fejlesztéssel kapcsolatban:

„A felújítási folyamat első fázisában, 2018. január 12-én 18 órától előreláthatólag 2018. február közepéig gyógyintézetünk Sürgősségi Betegellátó Osztálya továbbra is fogadja a kórház ellátási területéhez tartozó betegeket. A sürgős differenciáldiagnózist és/vagy állapotstabilizálást igénylő, egyértelműen sürgősségi osztályos elhelyezésre szoruló eseteket az Országos Mentőszolgálat a Bajcsy-Zsilinszky Kórházba, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába, a Semmelweis Egyetemre, az Uzsoki utcai Kórházba, vagy a Szent Imre Kórházba szállítja. A kapott támogatásból bővítjük a Sürgősségi Betegellátó Osztály alapterületét, belső átalakítással megnöveljük a betegellátásra rendelkezésre álló helyiségek számát. A felújítás során megújítjuk és komfortosítjuk a beteg- és hozzátartozói várót is, klimatizáljuk az egyes helyiségeket.

 Az átalakítás kapcsán kérjük tisztelt betegeink és hozzátartozóik szíves türelmét és megértését. A korszerűsítést követően megújult és modernizált környezetben várjuk a sürgősségi betegellátásra szoruló lakosságot.” – áll a Jahn Ferenc Kórház újabb közleményében.

  https://www.gyal.hu/2018/01/12/felujitasi-munkalatok-kezdodnek-a-jahn-ferenc-del-pesti-korhaz-surgossegi-betegellato-osztalyan/