2020. 01. 9.

Felnőttoktatás – 2020 februárjában induló térítésmentes, esti munkarendű szakmai képzések

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az iskolarendszerű szakképzésben megszerzett első és második államilag elismert (munkakör betöltésére, foglalkozás, tevékenység gyakorlására képesítő) szakképesítés megszerzését az állam – a szakképzési törvényben meghatározott feltételekkel – ingyenesen biztosítja.

Az Érdi Szakképzési Centrum tagintézményei 2020. február 1-jei kezdéssel – megfelelő számú jelentkező esetén – a következő szakképzések indítását tervezik a gyáli Eötvös József iskolában.

Fitness–wellness instruktor -ÚJ

A képzés időtartama: 2 év

A szakképesítés azonosító száma: 54 813 01

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

Kompetenciaelvárás: ügyes mozgás, sportolási jártasság, jó fizikum, jó ritmusérzék, jó kommunikációs készség

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A fitness–wellness instruktor a rekreációs sport jellemző létesítményeiben (fitness, wellness klubok, szállodák részlegei, uszodák, szabadidőközpontok, tornatermek stb.) tervez, szervez és vezet csoportos, illetve egyéni edzéseket. Tevékenysége elsősorban a lakosság fittségi állapotának javítására irányul. A foglalkozásvezetésen túl az érintett létesítményekben ügyfélszolgálati feladatokat is ellát. Komplex felkészültsége alapján egyaránt alkalmas a legváltozatosabb mozgásprogramok oktatására és a létesítmény működtetésében való hatékony közreműködésre.

Ajánlott minden olyan személy számára, akinek a sport, sportolás iránti elkötelezettsége oly mértékű, hogy szívesen választja ezt a területet hivatásul.

Kereskedő – utolsó lehetőség!!!!

A képzés időtartama: 2 év

A szakképesítés azonosító száma: 54 341 01

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség

Egészségügyi alkalmassági követelmények: szükségesek

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A szakképzett kereskedő irányítja, szervezi és ellenőrzi a kereskedelmi egység szabályszerű működését, ellátja a nyilvántartással és adatszolgáltatással kapcsolatos feladatokat. Megszervezi és lebonyolítja az áruforgalmi tevékenységet. Vállalkozást hoz létre / szűntet meg, gazdálkodást folytat.  Marketing tevékenységet, piackutatást végez, felméri és elemzi a piaci környezetet. A nyereséges gazdálkodás érdekében hasznosítja a piackutatás eredményeit. E-kereskedelmi tevékenységet folytat.

A szakképesítéssel rendelkező személy képes többek között vállalkozást szabályszerűen létrehozni/működtetni/megszüntetni ellátni, irányítani, szervezni és ellenőrizni a kereskedelmi egység szabályszerű működését.

Logisztikai és szállítmányozási ügyintéző –ÚJ

A képzés időtartama: 2 év

A szakképesítés azonosító száma: 54 841 11

Iskolai előképzettség: érettségi végzettség

A képzés időtartama: 2 év

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A logisztikai és szállítmányozási ügyintéző feladata a logisztikai tevékenységek tervezése, lebonyolítása, a logisztikai rendszerrel kapcsolatos vezetői munka támogatása, valamint a szállítmányozási tevékenységgel kapcsolatban kiválasztani az áru továbbításához legalkalmasabb fuvarozási módot, szükség szerint megtervezni az útvonalat.

  • Kapcsolatot tart a különböző közlekedési hatóságokkal, szervezetekkel.
  • Elkészíti a szállítmányozási szerződés tervezetét.
  • Kockázatot csökkent a kereskedelmi ügyletnek megfelelő szállítmánybiztosítási ajánlattal.
  • Gondoskodik a különböző fuvarozók információkkal való ellátásáról.
  • Részt vesz a különböző fuvareszköz-, illetve árukárok kivizsgálásában, intézi a kárügyeket.
  • Ellenőrzi és kiadja a különböző fuvarokmányokat.

Ajánlott minden olyan személy számára, akit érdekel a szállítmányozással kapcsolatos szervezőmunka, a logisztikai tervezés, szem előtt tartva az eredményességet és hatékonyságot.

 

Pénzügyi – számviteli ügyintéző

A szakképesítés azonosító száma: 54 344 01

Bemeneti követelmény: érettségi végzettség

A képzés időtartama: 2 év

A szakképesítés munkaterületének rövid leírása:

A pénzügyi-számviteli ügyintéző alkalmas a vállalkozások működésével összefüggő számviteli és pénzügyi feladatok elvégzésében való közreműködésre, részfeladatok önálló elvégzésére. A vállalkozás valamennyi pénzmozgással, illetve a pénzállomány-változással összefüggő nyilvántartásait vezeti, közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, lebonyolításában, elszámolásában, kezeli az ehhez kapcsolódó iratanyagokat. Működő gazdálkodó szervezeten belül előkészíti és rögzíti az adott munkahely gazdasági eseményeit a helyi számviteli szabályok szerint, a gazdasági eseményeket kontírozza, a főkönyvi és az analitikus nyilvántartásokat vezeti, könyvviteli feladásokat készít.

A szakképesítéssel rendelkező többek között képes közreműködni a vállalkozások alapításával, működtetésével kapcsolatos adminisztratív feladatok ellátásában is.

Ajánlott minden olyan személy számára, aki precíz és pontos a feladatai ellátásában, rendszerben gondolkodik. A szakképzettséget végzettek a gazdasági terület széles körében tudnak elhelyezkedni, vagy továbbtanulhatnak a gazdasági felsőoktatásban, vagy  mérlegképes könyvelők is lehetnek plusz egy év továbbtanulással.

Részletek: http://www.erdiszakkepzesicentrum.hu/2019/12/20/erdi-szc-felnottoktatas-2020-februarjaban-indulo-teritesmentes-esti-munkarendu-szakmai-kepzesek/