2023. 06. 1.

FELHÍVÁS EBÖSSZEÍRÁSRA

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. § (1) bekezdése alapján 2023. június 1. és 2023. augusztus 31. között kötelező ebösszeírást tart.

A kutyatartókat arra kérjük, hogy legkésőbb 2023. augusztus 31. napjáig tegyenek eleget a háromévenkénti kötelező adatszolgáltatásnak! Az összeírás célja az elektronikus nyilvántartás vezetése; az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme; valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatok hatékony ellátása, ebrendészeti hozzájárulás bevezetését nem tervezzük.

Az eb tulajdonosa vagy az eb tartója az ebösszeíráskor köteles az ebre vonatkozó adatokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani, elmulasztása esetén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 43. § (1b) bekezdésében és az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. számú melléklet d) pontjában foglaltak alapján állatvédelmi bírsággal sújtható. A korábbi ebösszeírások során már bejelentett kutyákról is kell adatszolgáltatást teljesíteni, abban az esetben is, ha az adatokban nem történt változás.

Az adatszolgáltatás teljesíthető:

  • egy egyszerű regisztrációt követően az ebregisztráció weboldal használatával: https://www.ebregisztracio.hu/regisztracio, vagy
  • az ebösszeíró adatlap kitöltésével, mely benyújtható:
  • e-papír formájában (https://epapir.gov.hu/), vagy
  • E-önkormányzat [https://ohp-20.asp.lgov.hu] felületén a Gyál/Ügyindítás/Általános vagy egyéb igazgatási ügyek/ebnyilvántartás menüpont alatt, az Ebösszeíró adatlap elnevezésű űrlap beküldésével, vagy
  • levélben (Gyáli Polgármesteri Hivatal 2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114., borítékra írják rá „Ebösszeírás”), vagy
  • személyesen ügyfélfogadási időben történő leadással (hétfő: 12:30-16, szerda: 12.30-18:00, csütörtök 8-12).

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy amennyiben lehetőségük van rá, részesítsék előnyben az ebregisztráció weboldal használatával történő adatszolgáltatást, továbbá felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az ebösszeíró adatlapokat e-mailben nem fogadjuk el.

Fontos, hogy 2013. január 1-jétől a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chippel) megjelölve tartható. Az ebek évenkénti veszettség elleni oltása szintén KÖTELEZŐ!

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy ebrendészeti hozzájárulás bevezetését továbbra sem tervezzük!

Az ebösszeírás során megvalósuló adatkezelésről szóló adatvédelmi tájékoztató ide kattintva olvasható.

 

Együttműködésüket köszönjük!

Rozgonyi Erik

címzetes főjegyző

 

 

EBÖSSZEÍRÓ ADATLAP letölthető ide kattintva.