2023. 05. 25.

Félautomata újraélesztő készülék a Gyáli Polgármesteri Hivatal épületében

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Egyre több gyáli közintézményben elérhető defibrillátor készülék. Félautomata defibrillátor (újraélesztő) készüléket vásárolt az önkormányzat, ezúttal a Gyáli Polgármesteri Hivatal épületébe. A városban ez már a negyedik közintézmény, ahol szükség esetén található ilyen készülék.

A hirtelen szívmegállás (SCA – sudden cardiac arrest) bárkivel, bárhol megtörténhet. Az azonnali kezelés létfontosságú. Az áldozat túlélési esélyei kezelés nélkül percről percre drasztikusan romlanak.

Éppen ezért olyan fontosak a nyilvánosan hozzáférhető defibrillátorok. Segítségükkel az életmentő technológia eljuthat oda, ahol a legnagyobb szükség van rá. Így vészhelyzet esetén a lehető legjobb ellátásban részesülhet a bajbajutott.

A most megvásárolt készülék 622 000 forintba került és vészhelyzet esetén a polgármesteri hivatal 0-24 órás portaszolgálatán érhető el.

A városban jelen tudomásunk szerint az alábbi helyeken található automata vagy félautomata defibrillátor:

  • Gyáli Járási Tanuszoda (Gyál, Tulipán utca 21., az úszómesteri helyiségben)
  • Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár (Gyál, Kőrösi út 118-120., a bejárat melletti folyosón)
  • Gyáli Sportcsarnok (Gyál, Ady Endre utca 22., a játékos bejárat recepciójánál)
  • Gyáli Polgármesteri Hivatal (Gyál, Kőrösi út 112-114., a portaszolgálaton)

 

A mindenki számára elérhető, kihelyezett készülékek mellett a Városi Egészségügyi Központban is rendelkezésre áll defibrillátor készülék, amelyet az egészségügyi személyzet használhat szükség esetén.

 

A kabinet@gyal.hu címen várjuk azon gyáli intézmények, vállalkozások jelentkezését, ahol szintén található ilyen életmentő készülék, és szükség esetén bevethető, azonban még nincs róla tudomásunk.

 

Az életmentésben nagy segítség lehet az okostelefonokra letölthető Szív City alkalmazás, amelyről a www.szivcity.hu oldalon találnak információkat.