2017. 07. 11.

FEGY naplójából

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Június 1.: A késő esti órákban érkezett segítségkérés a Vecsési útról, ahol a bejelentő elmondása szerint valaki bemászott a kertjébe és a házába is megpróbál bejutni. A helyszínre érkező járőreink a behatoló személy a helyszínen sikeresen elfogták és további intézkedésre a szintén helyszínre érkező rendőröknek átadták.

Június 6.: 18 óra után érkezett bejelentés a Kőrösi út és a Kisfaludy utca kereszteződésében történt balesetről. A helyszínre érkező polgárőreink a műszaki mentés és a helyszínelés ideje alatt a forgalom terelésében nyújtottak segítséget. A balesetben több személy is megsérült, az ok ezúttal figyelmetlenség volt, hiszen két, egymással szemben haladó gépjármű ütközött fényes nappal, belátható helyen. 20 óra után érkezett jelzés, hogy Gyál és Felsőpakony között valami füstöl. A polgárőreink azonnal megkezdték a füst okának felderítését és megállapították, hogy a „Szarka tó” melletti részen az erdő lángol, több száz négyzetméteres területen. A tűz eloltásában a polgárőreink és tűzoltóink mellett hivatásos tűzoltók is részt vettek, szerencsére sem emberéletben nem keletkezett kár.

Június 8.: A kora esti órákban érkezett segítségkérés, mert az M5-ös autópálya gyálligeti lehajtójánál egy kamion teljes rakománya, több száz rekesznyi sör az útra dőlt. Polgárőreink a forgalom elterelése mellett a műszaki mentésben is segédkeztek, mintegy kilenc órányi munkával sikerült az utat ismét járhatóvá tenni.

Június 10.: Délben érkezett riasztás, hogy Felsőpakonyon egy ingatlan tulajdonosa a kerjében szemetet égetett, a tűz azonban átterjedt a lakóházra. A kiérkező polgárőreink és tűzoltóink még a hivatásos egységek megérkezése előtt eloltották a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően az ingatlan lakható állapotban maradt.

Június 17.: Éjjel 2 óra után érkezett jelzés, hogy a Kőrösi út végén, a vízmű telephellyel szembeni ingatlanra valaki bement. A helyszínre érkező járőrünk azt tapasztalta, hogy egy elképesztően részeg sofőr autóval repült be az ingatlan területére. Csak a vakszerencsének köszönhetően nem sérült meg az illető, így járőrünk a rendőrök megérkezéséig a helyszínen visszatartotta, majd intézkedésre átadta.

A FEGY elérhetősége: 06/29 340-333

Összeállította: Kelecsényi Gábor

head