2018. 12. 14.

Ezért várják a gyáli gyerekek a havazást – meglepetéssel készült az önkormányzat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A gyáli városvezetés gyermekközpontú szemlélete már több alkalommal bizonyított, azonban ez alkalommal olyan meglepetéssel készültek, amelyre senki nem számított. Mintegy 20 db hócsúszkát vásárolt az Önkormányzat a gyáli gyermekek részére, hogy a hóesésben is önfeledten tudjanak szánkázni a Gyáli Millenniumi Parkban található szánkózó dombon. Az ötletet Pápai Mihály polgármester javaslatára valósították meg, melyről a polgármester a facebook oldalán tett közzé egy bejegyzést, amelyben kiemeli, hogy annak ellenére, hogy a helyszínen található térfigyelő kamera rálát az eszközökre, bízik a lakosságban.

IMG_7074

IMG_7077

A városvezetés szemléletében egyre inkább a gyermekközpontú település kialakítása érvényesül, hiszen az elmúlt időszakban több, a gyermekek érdekeit előtérebe helyezett kezdeményezés valósult meg számos olyan szolgáltatással, amelyre nincs kötelezettsége az Önkormányzatnak, mégis úgy gondolják, hogy ezek a gyerekek testi-lelki fejlődését pozitív irányban befolyásolják. A városban található rossz állapotú óvodákat az elmúlt három esztendőben közel 1,5 milliárd forintból teljesen felújította az önkormányzat, melynek köszönhetően kapacitásbővítés is történt.  Idén nyáron az önkormányzat és a helyi illetőségű Dohány Kft. közreműködésében az összes gyáli játszótérre homokozó játékokat ajándékoztak. Szinten ebben esztendőben az önkormányzat gyereknevelést segítő eszközöket telepített az óvodákhoz és két játszótérre. A program célja a szülő és kisgyermek közti nézeteltérések feloldása: a játszótéri civakodás, a hazaindulás körüli nehézségek, a szülőtől való elválás, az óvodába való reggeli érkezés, öltözés, csoportba kerülés. A Gyáli Polgármesteri Hivatal épületében a kisgyermekkel érkező ügyfelek és gyermekeik kényelmét segíti elő  az a gyermekrészleg, amelyet idén nyáron alakított ki az önkormányzat a dolgozókkal közösen. A gyermekeket kis asztal, székek, krétatábla, színes ceruzák, kifestők, és fejlesztő játékok várják. A környezetet gyermekrajzok, barátságos kiegészítők teszik kellemesebbé. Továbbá, 2016-ban és 2017-ben az összes gyáli általános iskolában bevezették a digitális oktatást, amelynek köszönhetően a gyáli gyermekek tabletek segítségével tanulhatnak.

Fontos megemlíteni a Gyáli Élet Programot is, amely szinte egyedülálló támogatási rendszer az országban. Ilyen például az újszülöttek részére bevezetett babacsomag, az óvodai kezdőcsomag, vagy éppen az iskolai tanszercsomag, illetve a középiskolások részére nyújtandó ajándékcsomag. Ezen támogatási rendszerről bővebben itt olvashatnak.