2017. 06. 29.

Ez történt a júniusi képviselő-testületi ülésen

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ez történt a júniusi képviselő-testületi ülésen

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. június 29-én megtartotta éves munkarend szerinti soros ülését. Az ülésen összesen huszonkét napirendi pont szerepelt, melyekben az alábbi döntések valósultak meg. Elfogadták a képviselők Pápai Mihály polgármester beszámolóját a legutóbbi rendes ülés óta történt fontosabb eseményekről, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

Újraválasztották a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft. ügyvezetőjét, Zsigovits Gábor személyében. Pápai Mihály polgármester gratulált az ügyvezetőnek az elmúlt öt évben végzett lelkiismeretes munkához és sok sikert kívánt a következő öt esztendőre. A képviselő-testület érvénytelennek nyilvánította a Gyáli Bóbita Bölcsőde intézményvezetői álláspályázatát, majd döntöttek az új pályázat kiírásáról. Az intézményt továbbra is az eddigi vezető – megbízással – Balkó Kálmánné irányítja. A képviselők elfogadták Gazdik István a Települési Értéktár Bizottság elnöki pozíciójáról és tagságról való lemondását, ennek megfelelően új tagot választottak Juhász Ida személyében. Hozzájárult a képviselő-testület, hogy egy újonnan alakuló civil szervezet a „Gyál” nevet viselje. „CSALÁDPONT. Nagycsaládosok és Kiscsaládosok Egyesülete Gyál”. A szóban forgó egyesület alapszabály szerinti célja: Közösség építése a városban élő családokkal, családoknak, családokért, melyből, melyhez mindenki, nagycsalád és kiscsalád igénye szerint adhat hozzá és vehet el együtt töltött időt, információt, segítséget. Következő napirendként tárgyalták a képviselők az intézményi felújítások kiegészítéséről szóló előterjesztést. Az év elején betervezett összeg nem elegendő a felmerült összes munka elvégzéséhez, a becsült költségek meghaladják a tervezett összeget, melynek teljes értéke 9.581.100 Ft. A különbözet kifizetése mellett döntöttek a képviselők az alábbiak szerint:

  • Bruttó 1.306.195,- Ft pénzeszköz az Ady Endre Általános Iskola
  • Bruttó 2.133.600,- Ft pénzeszköz a Bartók Béla Általános Iskola
  • Bruttó 1.728.470,- Ft pénzeszköz a Zrínyi Miklós Általános Iskola
  • Bruttó 2.741.836,- Ft pénzeszköz a Tulipán Óvoda
  • Bruttó 772.982,- Ft pénzeszköz a Bóbita Bölcsőde
  • Bruttó 1.164.717,- Ft pénzeszköz a Zrínyi Miklós Általános Iskola SNI.

Elfogadták a képviselők a Sporttelep kosárlabda- és strandröplabda pálya építése tárgyú közbeszerzési eljárás lezárását, melynek értelmében hamarosan megkezdődhetnek az Everling Építő Kft. kivitelezésében a munkálatok. A pályák nettó 36,5 millió forintból valósulnak meg. Döntöttek a képviselők a hamarosan megépülő sportcsarnok műszaki ellenőrének kiválasztásáról, amelyre a szabályszerű építési munkák szavatolása, a kivitelezés megfelelőségének ellenőrzése miatt van szükség.  A Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola energetikai korszerűsítése kapcsán derült ki, hogy az intézmény tetőszerkezete rossz állapotban van. Ennek kapcsán döntöttek a tető jelentős részének felújítása mellett. Úgynevezett napvitorlák kiépítéséről is szavaztak a képviselők, hogy a játszóteret használó gyerekek komfortosabban érezhessék magukat a nagy melegben. Az épülő uszodánál található játszótéren a fák még nem teszik lehetővé az árnyékosabb részeket, emiatt döntöttek a napvitorlák beszerzése mellett. A képviselők támogatták a Gyáli Római Katolikus Egyházközösséget 2,8 millió forinttal, melyet a templom felújítására fordítanak.

Zárt ülés keretében döntöttek a képviselők az idei Kiváló Gyáli Sportolói Díjban részesülőkről. Gyál Város Önkormányzata éves munkarend szerinti soros ülését a nyári szünet miatt 2017. szeptember 28-án tartja a Városháza tanácstermében. A Képviselő-testületi terjesztések, anyagok, illetve döntések  ide kattintva olvashatók.