2017. 12. 1.

Eredményes évet zár a gyáli biliárd csapat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Gyáli Amatőr Sportegyesület biliárd csapata, a Fitti Sharks megnyerte az NB II-es csapatbajnokság eddigi összes csoportmérkőzését, így jövőre már garantáltan az NB I-ben folytatják küzdelmeiket. Az idei évben azonban még hátra van egy nagyon fontos mérkőzés, amelyre december 10-én kerül sor. Itt dől majd el, hogy melyik csapat lesz a 2017-es év bajnoka. Losonczy Ferencet, az egyesület vezetőjét kérdeztük a csapatról:

Kérlek, mesélj a csapatról!

Egyesületünknek jelen pillanatban 24 biliárd játékosa, 3 tiszteletbeli tagja és 4 pártolói tagja van. A bajnoki címért harcba szálló Fitti Sharks, 9 játékossal vágott neki a szezonnak, de sajnos időközben az egyik csapattársunk Kurucz Viktor elhunyt, így 8 játékossal vágunk neki a döntőnek. Név szerint: Rab Benedek, Kis Krisztián, Diószegi Zoltán, Ifj.Losonczy Ferenc, Németh Tibor, Farkas Szilárd, Bakos Bence és Losonczy Ferenc.

23782336_1614737675249301_1276061990_n

23804385_1614737841915951_59382785_n

Heti hány alkalommal gyakoroltok?

Heti 3 alkalommal van edzés lehetőségünk. Két hétköznap és egy hétvégi nap. Munka és a család mellett, a játékosok sokszor erőn felül, így is heti 12-14 órát játszanak, illetve gyakorolnak. Itt szeretném megköszönni Tarpai Károlynak, a Lakodalmas Ház főnökének, hogy több éve lehetővé teszi, hogy a Lakodalmas Házban készüljünk, eddzünk, illetve Csapatbajnoki mérkőzéseken hazai pályaként használjuk a termet!

Milyen küzdelmek árán sikerült eljutni az NB I-be?

NB II-ben csoportmérkőzéses rendszer van. Szerencsére a két Gyáli csapatunk külön csoportba került, így folyamatosan tudtunk egymásnak szurkolni. Itt hadd jegyezzem meg, hogy a Fitti Dragons csapatunk a csoportjában III. helyen végzett. Mi viszont a cápákkal végig úsztuk a biliárd tengerét és minden mérkőzésünket megnyertük, csupán 3 játékot veszítettünk el az egész év során.

Milyen reményekkel kezdtek bele a következő évbe, mik a céljaitok?

Jövőre egyéni szinten is sokkal komolyabban részt fogunk venni a Magyar Biliárd Szövetség versenyein. Csapatbajnokságban már 3 csapatot szeretnénk indítani. Mi, a cápákkal jövőre első NB I-es évünkben, tisztes helytállást tűzünk ki célul, illetve nem egy évre szeretnénk az NB I-be látogatni. Szlogenünk változatlan: Biliárd szívvel – lélekkel!

Gyál város minden lakója nevében gratulálunk az eddigi eredményeitekhez, a december 10-ei döntőre sok sikert kívánunk és eredményes szereplést az NB II-ben!

VS