2019. 05. 13.

Elballagtak a szakközépiskolánk tanulói

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Május 3-án tartották a ballagási ünnepséget az Érdi SZC Eötvös József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában. Horváthné Körmendi Andreát a gyáli tagintézmény vezetőjét kérdeztük a végzős osztályokról:

 Hány osztály ballagott idén, és ezek közül hány nappali tagozatos volt?

Középiskolánkban idén a hagyományok szerint 3 nappali tagozatos osztály ballagott. Két szakgimnáziumi osztály, az egyik közgazdaság/informatika ágazaton tanult, a másik rendészeti ágazaton, valamint egy szakközépiskolai eladó osztálytól búcsúztunk.

 A nappali tagozaton kívül milyen képzési formában ballagtak még tanulók?

Felnőttoktatás keretében a 12. levelező tagozaton is vannak érettségizőink, valamint esti tagozaton, 2 éves képzés végén tesznek pénzügyi és számviteli ügyintézői ismeretekből komplex szakmai vizsgát a tanulók, mint végzősök.

Összesen hány végzős diák ballagott?

A fentiek alapján 54 végzőstől búcsúztunk. Közülük többen szeretnének szakmát tanulni intézményünkben, így velük várakozásunk szerint szeptemberben ismét találkozunk.

Milyen eredménnyel zárták a tanulmányaikat?

A 2-3 és 4 évet szakközépiskola: 11. C: 3,32 szakgimnázium: 12. A: 3,26; 12. B: 3,33; 12. L: 2,81;

szakképző: 14.: 4,17 átlaggal zárták.

Az itt végzett tanulók tervezik-e a továbbtanulást valamilyen felsőoktatási intézményben?

Mindkét szakgimnáziumi osztályból, valamint a levelező tagozatról vannak továbbtanulók. Úgy gondolom, hogy nincsenek sokan, de akik ezt tervezik, jó eséllyel kerülnek be a felsőoktatásba. A többség szeretne nálunk vagy más középfokú intézményben okj-s végzettséget is szerezni. A rendészeti osztályból, érthető módon többen a rendészeti, valamint a katonai pályára jelentkeztek, de a közgazdasági és informatikai irányú továbbtanulás is szerepel tanítványaink tervei között.

Milyen szakirányú képzések zajlanak jelenleg az intézményben? Melyik a legnépszerűbb?

Jelenleg nappali szakgimnáziumi tagozaton pénzügyi-számviteli ügyintéző, gazdasági informatikus, közszolgálati ügyintéző, szakközépiskolai tagozaton rendészeti őr, eladó képzések vannak. Felnőttoktatás keretében villanyszerelő, pénzügyi-számviteli ügyintéző szakmán tanulnak iskolánkban.

Leendő 9. évfolyamosaink között még mindig a rendészeti ágazat a legnépszerűbb.

Van-e a ballagók között, aki kitűnő bizonyítványt vihetett haza?

Véleményem szerint középiskolánkban nagyon nagy eredmény, – Budapest közvetlen vonzáskörében – hogy végzőseink közül szinte valamennyien sikeresen vizsgáznak. Vitathatatlan, hogy a 3-4 év alatt pedagógus kollégáim óriási nevelői, oktatói munkával tudják csak pótoltatni azokat az alapvető hiányosságokat, amellyel az általános iskolából érkeznek a tanulók. Büszkék vagyunk azokra a diákokra, szülőkre, akik ezt felismerik és partnerek a közös munkában.

Az eredeti kérdésre válaszolva, ha kitűnő bizonyítvány alatt a csak jeles osztályzatot értjük, akkor a 14. évfolyamon egy tanuló végzett ilyen eredménnyel, viszont 14 tanuló átlaga 4 egész feletti.