2020. 02. 7.

Együtt a város legnagyobb adófizetői

Facebookon
Twitteren
E-mailben

2020. február 7-én, pénteken Pápai Mihály polgármester ismét vendégül látta a város legnagyobb adófizetőit ez alkalommal a tavaly szeptemberben átadott Városi Sportcsarnokban. Az összejövetelt immár tíz éve rendezik meg azzal a céllal, hogy a nagyadózók megismerjék a város közösségi-, kulturális életét, valamint tájékozódjanak a jövőbeni fejlesztési lehetőségekről, illetve képet kapjanak arról, hogy az általuk befizetett adóforintokat a település mire fordítja. A rendezvényen a meghívott vendégek mellett részt vettek a Gyáli Polgármesteri Hivatal vezetői is, Nagy József Elek alpolgármester, Rozgonyi Erik címzetes főjegyző.

A város polgármestere köszöntötte a megjelent vállalatok képviselőit, majd Diera Éva, a Pénzügyi és Adó Iroda irodavezetője beszámolt a város költségvetéséről, elmondta, hogy a helyi adók beszedéséből származó bevétel nagyságrendben az elsők között áll, és 80%-át a városban működő 50 legnagyobb adózó által befizetett összeg adja.

Diera Éva
Diera Éva

Ezt követően Pápai Mihály polgármester beszámolt a jövőbeni tervekről, a jelenleg is zajló beruházásokról. Az esemény azon túl, hogy közös gondolkodásra invitálja a résztvevőket, bemutatkozási lehetőséget is biztosít a vállalkozások számára. A polgármester elismerésben részesítette azon cégek nagylelkű képviselőit, akik társasági adójuk felajánlásával városunk sportberuházásait támogatták a 2019-es évben. Köszönetet mondott továbbá Dohány Péternek, aki vállalkozásával évek óta játékokkal látja el a helyi óvodákat, Szász Péternek, aki az uszoda melletti játszótérre kerítést épített, ezzel biztonságosabbá téve azt a kisgyermekek részére. Az Eisberg Kft., az Erste Bank Hungary Zrt., a Tesco-Global Áruházak Zrt. és a Tranz-org Kft. képviselőinek a városi rendezvények támogatásáért adott át elismerést a polgármester, míg a Rubók Kft-nek az Ady Center megépítéséért, az Agro-Largo Kft-nek pedig az adventi időszakban tanúsított karitatív tevékenységéért mondott köszönetet ilyen formában is a város első embere.

Az eseményen a Gyáli Önkéntes Szemétszedők képviseletében Cséfai Nikolett és Balás Marianna mutatta be a szervezet munkáját ezzel is közelebb hozva a civil és a gazdasági szféra szereplőit.

A vállalkozók fogadása ez alkalommal is fehér abrosz mellett, ismerkedéssel, ebéddel, baráti beszélgetéssel zárult. A “Nagyadózós” rendezvény tíz éve talán a legfontosabb fóruma a városban működő vállalatok és városunk közti együttműködés elősegítésének. Kezdeményezője, Pápai Mihály polgármester indította el, melyet azóta a környező települések vezetői is előszeretettel szerveznek városukban.