.

.

Gyáli Katolikus Egyház

Elérhetőségek

Megbízott intézményvezető:
Káposztássy Béla plébániai kormányzó
Cím:
2360 Gyál, Szent István u. 36.
Telefonszám:
06-29-340-513
Mobil telefonszám:
06-30-325-7173
Email:
kaposztassy.bela@vaciegyhazmegye.hu
gyalrkp@gmail.com
Honlap:

Szentmise

Hétfő:
Szünnap
Kedd:
7 óra
Szerda:
Szünnap
Csütörtök:
Szünnap
Péntek:
7 óra

 

Szombat:
18 óra és rózsafüzér 7 óra
Vasárnap:
9 óra 30 perc

A Gyáli Katolikus Egyház története

Valamikor kultúrteremként, mások szerint kocsmaként szolgált az a régi épület, ami átalakítás után évtizedekig a katolikus közösség számára Isten házát jelentette. További toldozgatásától nem lehetett várni, hogy hosszú távon, méltó módon betöltse szerepét. A hívek új templom építése mellett döntöttek.

Perczel Dénes építész magasra “rajzolta a lécet”, de a Dr. Nagy Árpád vezette közösség 1983-ban megbirkózott a feladattal. A szűkös anyagi alapot – ami a hívek adományaiból, hazai és külföldi segítségből állt össze – sokan munkájukkal pótolták.
A közösség apraja – nagyja hordta a téglát, keverte a betont, helyi iparosok irányították, végezték a szakértelmet igénylő munkákat, az építész értő felügyelete mellett. Az épület elkészült, de az alkotók még nem pihentek, megvásárolták a szomszédos telket is. A rajta lévő romos házacska elbontása után a területen gyönyörű parkot alakítottak ki, így az épület megfelelő térbe kerülve impozáns látványt mutat. A Hefler Gábor plébános vezette hívek az állandó karbantartásról sem feledkeznek meg. Úgy tartják, hogy nem csak létrehozni, de folyamatosan óvni, gondozni is kell értékeinket.