2019. 09. 2.

Egészség- és Sportnap az egész családnak

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Városunk lakói eddig is aktívak voltak, ha az egészségmegőrzésre, vagy az aktív sportolásra gondolunk, számos egyesület és civil szerveződés programja irányul az egészséges életmód  megőrzésére. Szeptember 28-án azonban teljesen új élet kezdődik az Ady Endre utcai sportpályán, ekkor kerül ugyanis átadásra, a város új közösségi értéke a modern sportkomplexum.

Várja Önöket önkormányzatunk, Bácsi Péter kötöttfogású világbajnokunk, a sportlétesítmény vezetői és a főrendező Arany János Közösségi Ház szervezőgárdája, sportági rendezői.

A nyilvános átadó reggel 9-kor veszi kezdetét. Világhírű sportemberek előadásait hallgathatják meg, rögtön bevezetésként– itt lesz velünk: a vízilabda legenda, aki háromszor vezette az olimpiai dobogó tetejére csapatát Dr. Kemény Dénes mesteredző, a Magyar Testnevelési egyetem ismert sportszociológia professzora, Földesiné Dr. Szabó Gyöngyi és Monspart Sarolta, tájfutó világbajnok, mesteredző.

A hivatalos átadásra, mely 10 órakor veszi kezdetét, elfogadta a meghívást az Emberi Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára dr. Szabó Tünde Asszony, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és természetesen házigazdaként Pápai Mihály polgármester úr is részt vesz.

Az eseményre a város valamennyi lakóját invitálva, egy tartalmas, mozgalmas  és ingyenes – és egészség- és sportnap keretében kerül sor. Az alábbi egészségügyi vizsgálatokon lehet ingyenesen részt venni:

Vérnyomásmérés
Vércukor-, koleszterin-,húgysavszint mérése
Testösszetétel vizsgálat
Légzésfunkció, pulzoximetria, CO2 mérése
Lúdtalp szűrés
Neuropathias vizsgálat hangvillával
Újraélesztési bemutató
Cardiológiai tanácsadás
Életmód és dietetikai tanácsadás
Pszichológiai tanácsadás és krízisintervenció

A szalagátvágást követően, kis bemelegítés már rajtolnak is a tájékozódási verseny résztvevői babakocsival, nordic bottal, futva és gyalogolva teszi meg ki-ki a maga távját, ami 2 és 10 km között lesz. A hosszabb pályák Gyál-Felső vasútállomás közelében, a rendőrség által biztosított áthaladással Gyál-szőlőn is tesznek egy kört.

A labdarúgó pályán indulnak az Eisberg- kupa mérkőzései, a kosárlabdapályán pedig a streetball bajnokság. Ezek a versenyszámok előzetes nevezéshez kötöttek. A versenyzőknek 8-9 óra között kell jelentkezniük!

A csarnokban közben folyamatosan egészségügyi szűrővizsgálatok, Decathlon sporteszközök kipróbálása, jóga, sakk, asztalitenisz és számos egyéb lehetőség lesz. Kerékpárjukat regisztráltathatják az un. Safebike programba, amely nagy segítség arra, hogy adott esetben visszakerüljön a tulajdonosához.

A gyermekek foglalkoztatása és gyermekmegőrző is biztosítva lesz.

Az eredmények kihirdetése után találkozhatnak a „szókimondó” Dr. Zacher Gábor toxikológussal, és nagyszerű sportági bemutatókat láthatnak majd. Többek között karate, birkózás, boksz, tánc, mazsorett, kézilabda növendékek bemutatkozása.

De ha valakit a focipálya és a kosárpálya jobban érdekel, azt délután alkalmi csapatokban szintén használhatja! Több programban tudnak aktívan is részt venni, ezért a sportruházatukat hozzák magukkal! A közönséget a nap végén a népszerű Katus Attila többszörös sport aerobic világbajnok fogja megtornáztatni. Lesz étkezési lehetőség,  egészséges ételbemutató, de még ingyenes Eisberg salátakóstoló is. A programra kilátogatók első alkalommal fedezhetik fel és vehetik birtokba az új sportcsarnokot, hogy legyen mindenki közös örömére.

A délelőtti versenyekre történő jelentkezéseket -sportáganként változó- időpontokban lehet a sportági szervezők felé közvetlenül megküldeni!

  • Eisberg Foci kupára regisztráció: lurko.gyermekfoci@gmail.com  Utánpótlás korosztály (U14) és felnőtt korosztály szeptember 20-ig

Mindenkit várunk szeretettel korosztályi megkötés nélkül, mozogni vagy éppen nézelődni és szűrővizsgálatokon részt venni!

plakát_végleges

Minden program ingyenes.