2019. 09. 12.

DogAtlon – ügyességi terepfutó verseny

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Nincs annál jobb élmény, mint amikor átléped a saját korlátaidat, erőn felül teljesítesz és célba érsz. Most lehetőséged nyílik arra, hogy ezt a kutyáddal tedd meg! A DogAtlon sorozat kutyás terepfutásain bebizonyíthatod magadnak és mindenki másnak, hogy együtt képesek vagytok leküzdeni bármilyen akadályt. Küzdelem, kitartás és akarat! – másra nincs szükségetek! Nevezz akár egyedül, akár csapatban, és teszteld le magatokat! Itt kiderül, hogy mi rejtőzik bennetek!

Napjaink igen népszerű sportjává vált a kutyás terepfutás, ahol a gazdik a kedvencükkel együtt teljesítik az adott versenypályát. Víz, sár, homok, akadályok nehezítik a táv teljesítését, tesztelve a kutya-gazdi páros erejét és kitartását.

Most is egy ilyen kihívás készül… ilyen, de mégis más.

A DogAtlon egy olyan nehezített terepfutás, melyet Rákóczi Renáta kick-box világbajnok extrémsport vetélkedőműsorban szerzett tapasztalatai alapján álmodtak meg a szervezők. Az élményeit, az átélt nehézségeit beépítik a versenybe, ezáltal a versenyzők is megtapasztalhatják ezeket a kihívásokat, természetesen Renivel együtt.

Teszteld magad és a kutyád! Vajon meddig tudtok együtt eljutni? A DogAtlon-on megtudhatod, hogy mi lakozik bennetek!

A kétnapos rendezvény 2019. szeptember 28-29-én lesz a Gyáli Motocross pályán, a fővédnökséget pedig a város polgármestere, Pápai Mihály nagy örömmel vállalta magára.

És hogy mire számíts a pályán? Extrémebbnél extrémebb élményekre: futó- és kúszópályák, árkok, gátak, alagutak, csúszdák, felszíni és magassági akadályok. Ezek teljesítéséhez nem kell más, mint sebesség, rugalmasság, kiváló koordináció, erő és ügyesség.

Tedd magad próbára, győzd le a korlátaidat és légy Te is BAJNOK!

Gyere el, és éld át Te is Reni élményeit!

Kitartás, küzdelem, akarat!

A versenyen 4 kategóriában van lehetőség indulni: könnyű, nehéz, jótékonysági és csapat szinten.  

EGYÉNI – KÖNNYŰ

A DogAtlon első megmérettetése a Kezdet nevet viseli. A név ne tévesszen meg senkit, hiszen a versenyzők már itt is komoly akadályokkal találják szemben magukat. A könnyű kategóriában 4 km hosszú távot kell teljesíteni, mély homokos, dombos, vizes, árkos területen. A pálya teljesítését tovább nehezíti az azon elhelyezett 12, kúszó, magassági és ügyességi akadály.

Időpont: 2019.09.28.

EGYÉNI – HALADÓ

A haladó kategóriában a versenyzőknek egy 6 km-es távot és 17 akadályt kell leküzdeniük. A pálya első része hasonlóan a könnyű kategóriához, homokos, dombos, árkos szakasz, melyet egy erdős rész követ, a haladók itt folytatják küzdelmeiket. Kúszó, magassági és ügyességi akadályokból ebben a kategóriában sem lesz hiány.

Időpont: 2019.09.28.

CSAPAT

A csapat kategória megegyezik a haladó kategóriával nehézségi szinten, összetartásukat, együttműködő készségüket és gyorsaságukat ügyességi feladatokon tudják bizonyítani. Egy csapat 5 kutya-gazdi párosból áll. (A csapatban 5 fő és minimum 4 kutya részvétele a feltétel.)

Időpont: 2019.09.29.

JÓTÉKONYSÁGI FUTÁS

Ebben a kategóriában hírességek, sportolók futnak egy jó ügyért: A rendezvényen jelen lévő fajtamentő alapítványok gondozásában lévő kutyákkal fogják teljesíteni a távot. Az eseményen remélhetőleg a lehető legtöbb kutyus gazdára talál, de a nevezési díjak egy része ezen a szervezetekhez kerül, így már a nevezéssel is lehetőség van segíteni rajtuk. Ebben a kategóriában is van lehetőség egyéni, kutya nélküli futásra!

Időpont: 2019.09.29. A rendezvényen hírességek és neves sportolók vesznek részt, támogatva ezzel a nemes célt:

– Rákócz Renáta, Kickbox világbajnok

– Vincze Gergely, Rapper, dalszerző (Follow The Flow)

– Gelencsér Tímea, Miss Word Hungary 2016

– Gyarmati Panka, Sportoló

– Vass Dóra, Sportoló

– Tóth Dávid, Sportoló

– Oroszi Bertold, Sportoló

– Kucsera Gábor, Sportoló

– SzkiTon Productions (Niki, Gabi és Olivér)

Nevezés és egyéb információ: www.dogatlon.hu