2019. 04. 24.

Csodás eredmények születtek a gyáli boxolók első megmérettetésén

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A Gyáli Mi Újság áprilisi számában lehetett olvasni a Gyáli Ökölvívó és Szabadidősport Egyesületről. Azóta az egyesület két fontos versenyen is szerepelt. Az első a Budapest Bajnokság volt (Budapesti és Pest megyei boxegyesületek részvételével)  a másik a Diákolimpia utódja, az Utánpótlás Magyar Kupa, amely négy napig tartott, közel 300 résztvevővel. Váry Istvánt, az egyesület elnökét kérdeztük a versenyekről.

– Sajnálatos módon még csak kevés versenyzővel tudtunk indulni ezeken a megmérettetéseken, ennek oka, hogy az általunk frissen nevelt gyerekek még nem rendelkeznek megfelelő sportorvosi minősítéssel. A küzdősportoknál, az első sportorvosi vizsgálatkor, megfelelőség esetén is csak az alkalmas minősítést kapja a sportoló, majd hat hónap múlva kaphatja meg a „versenyezhet” pecsétet a sportkönyvébe. Ennek hiánya vagy érvényes biztosítás nélkül, az ökölvívó nem vehet részt versenyen. Mindkét versenyen két sportolót szerepeltettünk, és korosztályukban 44 és 48 kg-ban mindkét versenyről 2-2 aranyéremmel tértünk haza. Már a Budapest Bajnokságon is éreztük, hogy az országos versenyen is lesz keresni valónk. A fiúk igen jó kondícióban boxoltak, csak arra kellett figyelni, hogy a forma időzítést és a fiúk verseny súlyát, az országos versenyre is jól állítsuk be. Mivel Érden volt a verseny, minden nap utaztunk. Figyelni kellett, hogy a reggeli mérlegelésre adott időből nehogy kicsússzunk – aki utazott mostanában a nulláson, tudja, hogy ez önmagában is nagy kihívás a felújítások miatt. A mérkőzéseink nagy része, nem volt papírforma, az első menetek mindig erősek voltak, nem hiába, országos versenyen mindenki győzni akar. Azonban sportolóinknak a kialakított jó kondíció és a megfelelő edzői utasítások mellett, a győzni vágyása is megfelelően volt adagolva, így bajnoki helyük nem volt veszélyben.

Az eredmények tehát:  2019. Utánpótlás Magyar Kupa, Junior korosztály (15-16 év)

  •             Junior fiú bajnoka 44 kg-ban: Váry Tamás.
  •             Junior fiú bajnoka 48 kg-ban: Cservák Zoltán.

El szeretném még mondani, hogy erősíteni kívánjuk egyesületünknél a női részleget, ennek érdekében plusz heti egy edzőnapot fogunk bevezetni, amikor is kizárólag női sportolókkal fogunk foglalkozni. A hét többi edzésnapján természetesen szintén részt vesznek edzéseinken, de azt tapasztaltuk, hogy állóképességben és erő szintben szükséges az úgymond felzárkóztató jellegű edzések megtartása is, itt akár a héten egyéb okból elmaradó edzést is pótolhatja a versenyző. Erre a napra tervezzük megfelelő igény esetén, egy un. fitt-box, szabadidő jellegű edzés indítását is.

Köszönjük az érdeklődést és minden gyáli sportolónak további sikeres felkészülést és eredményes versenyzést kívánnak a gyáli ökölvívók!