2017. 05. 26.

Beszámoló a májusi testületi ülésről

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Ez történt a májusi képviselő-testületi ülésen

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. május 25-én megtartotta éves munkarend szerinti soros ülését. Az ülésen összesen huszonhárom napirendi pont szerepelt, melyekben az alábbi döntések valósultak meg.

Elfogadták a képviselők Pápai Mihály polgármester beszámolóját a legutóbbi rendes ülés óta történt fontosabb eseményekről, valamint a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Név szerinti szavazás során a FIDESZ frakció egyöntetűen fogadta el a 2016. évi zárszámadást, azaz tavalyi évi költségvetés alakulását, Lakos Péter (JOBBIK) és Végh Tibor (MSZP) nemmel szavazott. Döntés született a Gyál Városfejlesztési és Városüzemeltetési Kft, Gyál és Térsége Hulladékgazdálkodási Kft, és a Gyál Városgazda Kft 2016. évi költségvetéséről, melynek értelmében elfogadták a szervezetek mérlegét.

A Gyáli Polgármesteri Hivatal 2016. évi belső ellenőrzés vizsgálatainak eredményét. Támogatták a képviselők a Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett „Önkormányzatok működését segítő pályázat” beadását. Döntött a Képviselő-testület a 2017/18-as nevelési évben induló óvodai csoportok számának, valamint azok létszámának meghatározásáról.

Gyáli Tátika Óvoda székhelyéül szolgáló 6 csoportos épület teljes rekonstrukciója, bontása miatt intézményátszervezést kíván végrehajtani oly módon, hogy az intézmény jelenleg telephelyként bejegyzett Bartók Béla utca 52. szám alatti épülete, mint telephely megszűnik, és ezzel egy időben válik az intézmény székhelyévé, ahol szükségcsoportok is kialakításra kerülnek a 2017/2018. nevelési évben.

A Gyáli Tátika Óvoda székhelyéül szolgáló 6 csoportos épület teljes rekonstrukciója, bontása miatt intézményátszervezést szükséges végrehajtani oly módon, hogy az intézmény jelenleg telephelyként bejegyzett Bartók Béla utca 52. szám alatti épülete, mint telephely megszűnik, és ezzel egy időben válik az intézmény székhelyévé, ahol szükségcsoportok is kialakításra kerülnek a 2017/2018. nevelési évben. Ezen intézkedést, valamint az intézmény alapító okiratának módosítását is megszavazták a képviselők.

Megszavazták az iskolai alapítványok létszámarányos támogatását, melynek keretében a Gyáli Ady Endre Általános Iskola „Ifjú Szívek” Alapítványát 474 645 Ft-tal, a Gyáli Bartók Béla Általános Iskola „Bartók” Alapítványát 254 057 Ft-tal, az Érdi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskola „Eötvös József Alapítvány a Gyermekekért” Alapítványát 243 408 Ft-tal, a Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola „Rodostó” Alapítványát 367 393 Ft-tal és a Gyáli Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola „Gyáli Muzsikáért” Alapítványát 160 497 Ft-tal támogatja. Elfogadták a képviselők a 2016. évi közbeszerzésekkel kapcsolatos beszámoló.

Gyál Város Önkormányzata éves munkarend szerinti soros ülését 2017. június 29-én tartja a Városháza tanácstermében. A Képviselő-testületi terjesztések, anyagok, illetve döntések  ide kattintva olvashatók.