.

.

Központi email cím

beruhazas@gyal.hu

Kijelölt gazdasági övezetek

Gyál Város Önkormányzatának Településrendezési Tervének és Helyi Építési Szabályzatának előírásai alapján területigényes beruházások megvalósítására Gyál keleti iparfejlesztési területe alkalmas.

Befektetőknek ajánljuk

Gyál a fővárosi agglomerációban, Budapest délnyugati határában helyezkedik el, az M5, M0-ás autópályák kereszteződésében, a főváros repülőterének közvetlen közelében. A ma 26 ezer lakosú település 1997-ben kapott városi rangot. A város 2013 óta járási igazgatási központtá vált. Ma a kistérség oktatási, kulturális, egészségügyi, közigazgatási központjaként említhetjük.

A város nívós iskolarendszere, át- és továbbképzési lehetőségei, de különösen az elegendő számban rendelkezésre álló szakmai – szellemi erőforrások, a jól képzett munkaerő állomány különös előnyt jelentenek.

A város közelében megteremthetőek az új tulajdonosok és a delegált vezetők számára az igényes lakhatási feltételek. Igen jók a bevásárlási lehetőségek, az egészségügyi ellátottság. A helyi lehetőségeken túl Budapest közelsége kulturális, és széles választékot nyújtó felsőoktatási lehetőségeket kínál.

2019. szeptember végén átadásra került a Gyáli Sportcsarnok és Szálloda. Az épületben helyet kapott egy hitelesített 40×20 méteres kézilabdapálya, egy csoportos órák megtartására alkalmas edzőterem és egy gépekkel felszerelt konditerem. A rögzített lelátókon közel 450 ülőhely található, ami tovább bővíthető mobil lelátókkal (110 fő). A csarnokhoz tartozik egy 22 szobás szállodai részleg is.

A befektetési lehetőségekről keresse a Polgármesteri Kabinetet a 06-29/540-961-es telefonszámon.

Folyamatban lévő beruházások

A Gyáli Bartók Béla Általános Iskola mögötti, valamint a Víztorony környéki üres, füves területek mindeddig tájépítészetileg kihasználatlanul álltak. Ezen területek parkosítása az utóbbi években elvégzett revitalizációhoz hasonlóan szebbé és funkciógazdagabbá teszi a közelben lakók és az odalátogatók szabadidős lehetőségeit. 

A munkálatok 2022. április elején elkezdődtek mindkét helyszínen. A kivitelezést a Víztorony melletti területen az Everling Kft. végzi bruttó 451 millió forintért, a Bartók iskola mögötti park kivitelezését pedig a Zöfe Kft. vállalta bruttó 866,2 millió forintért.

Arra kérjük a lakosokat, hogy a munkaterületeket a munkálatok ideje alatt hagyják szabadon, ne látogassák.

Milyen lesz az elkészült park a Víztorony mellett?

A tervezés során az alábbi szempontokat tartották szem előtt:

  • sportfunkciót és kikapcsolódási lehetőséget nyújtson,
  • a természetközeli, környezettudatos és gazdaságos parképítés és –fenntartás igénye,
  • olyan játszóterek kialakítása, melyek a térségben kiemelkedőek és meghatározóak, egyedi eszközökkel rendelkeznek,
  • fiatalabb generáció számára „kamaszpark” (10-14 évig), játéktér, találkozó terület, szabadidő eltöltésére alkalmas terület kialakítása,
  • helyiek minőségi időtöltésének helyszíne,
  • fiatalok számára közösségi tér létrehozása (padok, asztalok, minőségi utcabútorzat),
  • sportolni vágyók részére lehetőségek biztosítása,
  • jelentős zöldfelület építés, igényes járda kiépítése a park egész területén és parkvilágítás,
  • a környező lakóterület zajvédelmét teljes egészében növényzettel és terepalakítással kell megoldani, zajcsökkentést célzó többszintű növénytelepítéssel, a terület fásítással történő lehatárolásával,
  • parkolóhelyek kialakítása, forgalmi rend változás jelölésével.

Az új parkban a tervek szerint lesznek tehát fitnesz eszközök, bébi játszótér, nagyobb gyerekek játszótere, süllyesztett gyepes rendezvénytér gyeppad lelátóval, nagy gyerekek játszótere, „Kismotoros” pálya, WC, ivókutak, szabadtéri tornaszerek idősebb korosztálynak, játéktábla, beszélgető „sarok” asztalokkal, padokkal, futópálya kb. 200 m, gyepes „pihenőrét”, parkolók, szelektív hulladékgyűjtők.

Milyen lesz a Bartók iskola melletti park?

Az új parkba rengeteg zöldfelületet terveztek, füves területek, fák és cserjék uralják a parkot. A koncepció az volt, hogy minden korosztály jól érezze magát a parkban, ezért olyan sport-eszközöket, játékokat és utcabútorokat terveztek, hogy a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki megtalálja a kedvére valót.

A tervek között szerepel játszótér a 2-5 éves korosztálynak különféle játékokkal, fitnesz eszközök több korosztály számára, gumiburkolatú futópálya, mini-kreszpálya, ping-pong- és teqball asztalok, WC, kerékpártárolók, ivókutak, rendezvénytér, parkolók.

A parkok a tervek szerint 2023. tavaszán kerülnek átadásra. A beruházások fázisairól folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot. A munkavégzések egyelőre nem befolyásolják a gépjárműforgalmat, a munkaterületeken azonban a gyalogos forgalom tilos. Az esetleges kellemetlenségekért az önkormányzat a lakosok türelmét kéri, hiszen, ha elkészülnek ezek a projektek, azzal ismét nagyot fejlődik, szépül, gyarapodik városunk.