2020. 07. 14.

Beindult az élet a sportcsarnokban

Facebookon
Twitteren
E-mailben

A koronavírus utáni nyitás lehetővé tette, hogy a sportélet számára is megnövekedjenek a lehetőségek, így edzőtáborokat is szervezhetnek a különféle sportágak számára. A Gyáli Városi Sportcsarnokban is beindult az élet, jelenleg a Gyáli BKSE kézilabda szakosztálya tart napközi edzőtábort július 6-tól július 17-ig. A 2 hét alatt több mint 70 gyermek vesz részt a foglalkozásokon, majd ezt követően 3 hetes bentlakásos edzőtábor veszi kezdetét július 27-től augusztus 14-ig korosztályos bontásban, amit szintén a Gyáli BKSE szervez és közel 100 gyermek nyári felkészülésében segíti majd a szakosztályt, az elszállásolás pedig a sportcsarnokhoz tartozó szállodában történik majd. A 3 hetes bentlakásos edzőtábort a résztvevők étkeztetésével és szállásolásával a Gyáli BKSE TAO támogatásból finanszírozza.

De ezzel még nincs vége az edzőtáborok sorának, hiszen a Győri ETO junior csapata is érkezik városunkba, akik július 19-től július 24-ig veszik birtokba a csarnokot, illetve a hozzá tartozó szállodát.

Tervben van továbbá augusztus 3-tól augusztus 19-ig a PLER utánpótlás bázisaként működő sportszervezet edzőtábora is, erről jelenleg is folynak az egyeztetések. Ahogy egyelőre az az utánpótlás torna is a tervekben szerepel, ami augusztus utolsó hetében szintén a sportcsarnokban kerülhet megrendezésre.

A kézilabdás edzőtáborok mellett a sportcsarnokban található edzőtermek is működnek már, heti 3 napon trambulinos edzést, heti 2 alkalommal pedig Tabata (egy magas intenzitású intervallum foglalkozás) edzést tartanak itt.

A sportcsarnok tehát igen jó kihasználtsággal működik, és a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetben lévő turizmus ellenére, a szálloda is beváltja lassan a hozzá fűzött reményeket, a nyári edzőtáborok után szeptembertől már foglalható szobákkal várja a vendégeket.