2019. 01. 18.

Befejeződött a Zrínyi iskola tornacsarnokának felújítása

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzata több éve él a tao-támogatás által kínált lehetőségekkel. Először a városi sportpálya területén található sportpályák egyes részei újulhattak meg ennek révén, most pedig egy oktatási intézmény sportlétesítményének fejlesztése. A Gyáli Zrínyi Miklós Általános Iskola tornatermén legutóbb 2017-ben végeztek felújítási munkálatokat, amikor új nyílászárókkal és külső szigeteléssel látták el a létesítményt. A most lezárult felújítás keretében pedig, melyet 2018-ban kezdtek meg, a tornatermen kívül a hozzá kapcsolódó vizesblokkokat, öltözőket, mosdókat, szertárat és egyéb kiszolgáló helyiségeket újították meg a gyerekek és a tantestület legnagyobb örömére.

A munkálatok során új fűtőtesteket szereltek fel, megújult a világítás, a burkolatok, illetve a tornaterembe a parkettacsiszolást követően új felfestések is kerültek. A műszaki átadásra január 16-án került sor, melyen a kivitelező cégek képviselőin kívül részt vett Erős József alpolgármester is.

IMG_8465

A Zrínyi iskola tornatermében rendszeresen tartanak kézilabdaedzéseket a gyermekek részére, így a Magyar Kézilabda Szövetség a költségek 70%-át átvállalta (TAO támogatással), míg a fennmaradó 30%-ot Gyál Város Önkormányzata finanszírozta. A felújítás összköltsége bruttó 107 millió forint volt. A munkálatok a 2018-as év végétől ez év elejéig zajlottak. A tervezésnél figyelembe vették, hogy a testnevelés órákat és a kézilabdaedzéseket a lehető legkisebb mértékben zavarják, így azokat a munkákat, amikor a gyermekek egyáltalán nem használhatták a termet, a téli szünet idejére időzítették.

A Monori Tankerületi Központ, a Magyar Kézilabda Szövetség és Gyál Város Önkormányzatának együttműködésével a Zrínyi iskola korszerű, modern tornacsarnokkal büszkélkedhet, amit tanítási időben a tanulók, azt követően pedig a kézilabdaedzésre járók használhatnak.

IMG_8452  IMG_8470

IMG_8488