2017. 03. 27.

Bácsi Péter Szombathelyen sem talált legyőzőre

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Érdemes volt ellátogatni a vasi megyeszékhelyre, az Aréna Savariába, hiszen négy magyar első helyet is ünnepelhetett a szakértő közönség a múlt hétvégén immár tizenötödik alkalommal megrendezett kötöttfogású Birkózó Magyar Nagydíjon.

Az Aréna Savariában három szőnyegen küzdöttek a Magyar Nagydíjon, mely egyben Polyák Imre-emlékverseny is volt és 19 országból 117 birkózó, közöttük az olimpiai- világ- és Európa-bajnokok, valamint 23 magyar döntött úgy, hogy megméreti magát a májusi Európa-bajnokság előtt.

Sike András, a kötöttfogású válogatott szövetségi kapitánya a tatai, a dunavarsányi és a fehéroroszországi edzőtáborok eredményességére, valamint az országos bajnokságon mutatott formára alapozva a verseny előtt Lőrincz Viktortól, Bácsi Pétertől és Lőrincz Tamástól várt csillogó érmeket. Az 1988-ban olimpiát is nyert szakvezető jól ismeri tanítványait és a mezőnyt is, hiszen bejöttek várakozásai.

17506572_1826879750912523_1622542394_n

Ez a súlycsoport áll a legközelebb hozzám, csak egy kicsit kellett fogyasztanom, ideális körülmények között birkózhattam, nagyon jól éreztem magamat a versenyen. Elég sűrű volt a nap, négy mérkőzésen kellett a szőnyegre lépnem, egymás után jöttek az ellenfelek, még a döntő előtt sem volt nagyobb szünet. Az elődöntőben a világklasszis grúz versenyzővel szemben intésekkel dőlt el a mérkőzésem, amúgy magabiztosan szerepeltem. Azt gondolom, hogy kiváló felkészülési verseny volt a szombathelyi nagydíj a májusi újvidéki kontinensviadal előtt. Az edzőtáborok sokat segítettek, jobb állapotban vagyok, mint a magyar bajnokságon voltam – mondta el kérdésünkre Bácsi Péter, aki egyébként a nyolcaddöntőben 8-0-ra verte amerikai ellenfelét, majd ugyanilyen arányban a román Ojog ellen is győzni tudott, aztán a grúz klasszis, Datunasvili ellen 2-1-re, míg a döntőben az amerikai G. Speillerrel szemben 4-0-ra diadalmaskodott.

Bácsi Péter mellett Lőrincz Tamás a 75-, Lőrincz Viktor a 85-, Korpási Bálint pedig a 71 kg-osok között lett nagydíj-győztes, Lám Bálint pedig a 130-, míg Kiss Balázs a 98 kg-osok között érdemelt ki bronzérmet. Összességében a magyar kötöttfogású birkózók 4 arany és 2 bronzéremmel gazdagodva a fehérorosz és a japán válogatott előtt a csapatversenyt is megnyerték.

Szita Róbert cikke.