2017. 06. 9.

Az óvodakezdést is támogatja a gyáli önkormányzat

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Itt a Gyáli Óvodakezdési Program. Idén az óvodások őszi évkezdését is kezdőcsomaggal támogatja az önkormányzat, összesen három millió forintnyi egységcsomag jut el a gyerekekhez.

Szeptemberben 300 ovis kap ajándékot abból az alkalomból, hogy kiscsoportosként megkezdi az óvodát a városban. Az összesen 3 millió forint értékű kezdőcsomagokat Pápai Mihály polgármester és Erős József alpolgármester adják át a gyermekeknek augusztusban, az óvodai szülői értekezleten.

Az önkormányzat ezzel a kezdeményezéssel segíti az ovis korú gyermekeket nevelő családokat. A csomagban színes ceruza, hegyező mellett két darab kéztörlő, egy flízelt lepedő, ágyneműhuzat garnitúra, egy rövidnadrág és egy póló is helyet kapott, maga a csomag pedig tornazsákként is használható.

Fontos tudnivaló, hogy nem csak azon gyáli lakóhelyű gyermekek részesülnek a támogatásban, akik gyáli intézménybe iratkoznak, hanem azon gyermekek is, akik más, nem gyáli intézményben kezdik meg az óvodai nevelést. Nekik kérelem formájában kell igényelni a támogatást Gyáli Óvodakezdési Program néven, melyet 2017. június 14-től augusztus 21-ig tehetnek meg. A kérelmek leadását követően 10 napon belül vehetik az óvodai kezdőcsomagokat a Gyáli Polgármesteri Hivatalban mindazok, akik jogosultak a támogatásra.

Gyál kivételezett helyzetben van, mert a városvezetés különösen nagy hangsúlyt fektet a családokra. Mi sem példázza ezt jobban, mint a még februárban megszavazott Gyáli Élet Program, amely a gyáli polgárok életútját tá­mogatja.  A program lényegében integrálja és újraértelme­zi az eddig bevezetett (Gyáli Babaköszöntő Program, Gyáli Szépkorú Program stb.) és újonnan bevezetni kívánt programokat. A Gyáli Élet Program­nak köszönhetően az önkormányzat gon­doskodása a születéstől az óvoda- és is­kolakezdésen keresztül, figyelmet szentelve a középiskolásoknak és egyetemistáknak, a házasulók programon át, egészen a „szép­korig” elkíséri az egyént.

Pápai Mihály polgármester szerint ez a kezdeményezés nem szociális juttatás, hanem olyan odafigyelés, gondoskodás az önkormányzat részéről, amellyel megkönnyítik, boldogabbá teszik a gyerekek óvodakezdését.

20170609_134815_HDR

20170609_134832

20170609_134838

IMG_1867