2023. 06. 20.

Az önkormányzat a következő tanévben is gondoskodik a gyáli gyermekek taneszközcsomagjáról

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017 februárjában döntött a Gyáli Élet Program bevezetéséről. A program a gyáli polgárok életútjának támogatása céljából létrehozott rendszer, amely lényegében integrálja és újraértelmezi az eddig bevezetett és újonnan bevezetni kívánt programokat. A Gyáli Élet Programnak köszönhetően az önkormányzat gondoskodása a születéstől az óvoda- és iskolakezdésen keresztül, figyelmet szentelve a középiskolásoknak és egyetemistáknak, a házasulandók programon át, egészen a „szépkorig” elkíséri az egyént. A Gyáli Élet Program talán legmeghatározóbb eleme a Gyáli Iskolakezdési Program, amelynek lényege, hogy Gyál Város Önkormányzata a gyáli általános iskolákkal egyeztetve, megvásárolja a gyermekek tanévkezdéséhez szükséges tanszereket, így elsőtől nyolcadik osztályig, ingyenesen kapják meg azt a taneszközcsomagot, ami mindent tartalmaz, amit a tanárok kérhetnek. Az önkormányzat nem csupán a gyáli iskolába járó gyermekekre gondolt, ugyanis azok a gyermekek is megkapják az ingyenes tanszereket, akik Gyálon laknak ugyan, de másik településre járnak majd iskolába. Ők nem kapják meg automatikusan a tanszereket, a szülőknek kell igényelniük azt az önkormányzatnál.

Az igényléshez ki kell tölteni a nyomtatványt, majd 2023. augusztus 31-ig el kell juttatni személyesen ügyfélfogadási időben, vagy postai úton (2360 Gyál, Kőrösi út 112-114.), vagy E-papír szolgáltatás igénybevételével (https://epapir.gov.hu) a Gyáli Polgármesteri Hivatalba. Kérdés esetén keressék Papp Józsefnét a Gyáli Polgármesteri Hivatal 06-29/544-138-as telefonszámán, vagy a papp.zsuzsanna@gyal.hu e-mail címen.

A gyáli intézménybe járó gyerekek a tanévkezdéskor, iskolájukban vehetik át a tanszereket, a nem gyáli intézménybe járó gyermekek (és szüleik) pedig a Gyáli Polgármesteri Hivatalban 2023. augusztus 29-30-án, 7.00 és 19.00 óra között vehetik át a csomagot. Aki ezen a két napon valamilyen okból nem tudja átvenni a csomagot, legkésőbb 2023. szeptember 5-ig a Gyáli Polgármesteri Hivatalban ügyfélfogadási időben veheti át.

A taneszközcsomagok tartalma évfolyamokra bontva:

1. évfolyam

2.évfolyam

3.évfolyam

4.évfolyam

5.évfolyam

6.évfolyam

7.évfolyam

8.évfolyam