2023. 04. 17.

Az Eötvös József Technikum diákjai kétnapos látogatást tettek a Hivatalban

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Az Eötvös József Technikum rendészet és közszolgálat ágazathoz tartozó közszolgálati ügyintéző képzésben részt vevő tanulói szakmai látogatást tettek a Gyáli Polgármesteri Hivatalban 2023. április 5.-, és 12. napján.

A szakmai látogatáson résztvevő 13. évfolyamos-, ágazati vizsga előtt álló tanulóit Nagy József Elek, városunk alpolgármestere köszöntötte. A tanulók az első látogatás alkalmával betekintést kaptak Gyál Város Önkormányzatának működésébe, illetve megismerkedhettek a Gyáli Polgármesteri Hivatal szervezeti felépítésével, az egyes irodák működésével és feladataival. A tanulók elmélyítették iratkezelési és ügyviteli ismereteiket, és megismerhették az önkormányzati ASP Iratkezelő szakrendszerét.

A látogatás második napján Rozgonyi Erik, címzetes főjegyző is köszöntötte a tanulókat, valamint az önkormányzati képviselők és polgármesterek választásának szabályairól adott tájékoztatást a diákoknak, ezt követően a tanulók egy „kitalált” választási feladatot is megoldhattak. A tanulók levelezési ismereteiket is bővíthették, különböző témákban írtak hivatalos leveleket, és gyakorolták az iktatási műveleteket.

A diákoknak mindkét napon lehetősége volt ügyfélfogadáson részt venni a Hivatal Igazgatási Irodáján, illetve Intézményfelügyeleti Irodáján. A Hivatal irattárában megtekinthették, hogy hogyan zajlik az iratok szakszerű és biztonságos őrzése.

A diákok a látogatás végén összegző tapasztalatként elmondták, hogy hasznos gyakorlati tudásra tettek szert, amelyeket az előttük álló ágazati vizsgán minden bizonnyal tudnak majd kamatoztatni.

A diákoknak az ágazati vizsgához sok sikert kívánunk!

Gyáli Polgármesteri Hivatal