2017. 07. 19.

Augusztusi utcabál programjai

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Idén jubileumi évet ünnepelhetünk, melynek köszönhetően megújul a kétnapos rendezvénysorozat, amely remélhetőleg tükrözi a korábbi évek hagyományait és idézi az ünnepek kellemes hangulatát. Gyál várossá avatásának 20. évfordulóján együtt ünnepel az egész város. Népszerű hazai előadók, izgalmas kísérő programok gazdagítják az eseményt.

Lendületben GYÁL2017 rendezvénysorozat keretében Gyál Város Önkormányzata és az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár szervezi a Városi Születésnapi Utcabált, a Városi Sportfesztivált és a Csillagfényes Fogathajtó Fesztivált. Augusztus 25-én, pénteken és augusztus 26-án, szombaton ismét remek hangulatú családi program, sportolás, sztárfellépők egész sora, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja a családok apraja-nagyját a gyáli sportpályán és a piactéren.

Régi hagyomány Gyálon, hogy a város születésnapját kulturális és szórakoztató programsorozattal ünnepli. Ez alkalomból augusztus harmadik hetében adják át a díszpolgári címet és köszöntik azokat is, akik az elmúlt 20 évben sokat tettek a településért.

A péntek este a hangulatos és látványos fogathajtással kezdődik, melyet idén egy estére szerveztek a korábbi kétnapos helyett, hiszen az aktív sportolni vágyókra is kitüntetett figyelmet kívánnak szentelni. A fogatok mellett egyéb szórakoztató programok várják a nézőket!

Az aktív sport szerelmeseit szombat reggeltől várják a sportpályára, ahol a sportágak bemutatói mellett, nevezni lehet tájfutásra, nordic walkingra, asztali teniszre, biliárdra és foci is lesz. Bemutatót tartanak a karatésok és a mazsorett csoport. A 8 méter magas EXTRA mászófalon egyszerre 4 fő mászhat  a különböző nehézségű pályákon,  a rögzítők és a kezelőszemélyzet segítségével.

Az eredményhirdetés után követezhet egy kis szusszanás, melyet követően délután a piactéren nagyszabású rendezvények kezdődnek.

mon_k

A fellépők sora 14.30-kor TOMPETI és Barátai koncertjével indul, majd a gyáli BEX együttesBadár Sándor humorista stand-up blokkja, valamint a Kelemen Kabátban élő koncertjével és NIKA  fellépésével folytatódik. Az est sztárfellépője a minden korosztályban népszerű NEOTON FAMILIA  lesz 90 perces élő koncerttel. A kétnapos rendezvény a nagy koncertet követően sem ér véget, hiszen jön egy valódi izgalmakkal teli show, melyet teljes titok övez, azonban annyi bizonyos, hogy lélegzetelállító fellépésre számíthatunk. A koncertek szüneteiben  átadják a Kiváló Gyáli Sportolói Díjat és a „Bemutatom a városomat” videópályázat nyerteseinek jutalmát. A várossal együtt 20 éves fiataljait is köszöntik, akik az utcabálon vehetik át személyre szóló ajándékukat 16.00 és 18.00 óra között a színpad mellett.

Este 22.00-tól a tűzijátéké a főszerep, amellyel kapcsolatban az eddiginél is látványosabbat színesebbet ígértek a szervezők.

Az utcabálon kísérőprogramok is várják az érdeklődőket. Egy IGLU alatt úgynevezett bababirodalomban játszhatnak a legkisebbek kisautókkal, építőkockákkal, hintalóval, kisházzal, mini csúszdával, melyben egy animátor felügyel, és játszik a gyerekekkel. A nagyobbakat arcfestéssel, csillámtetoválással, hennafestéssel és légvárral várják. A légvár, melyben csúszdás akadálypálya is található 8 órán keresztül várja majd a gyerekeket, hogy kifulladásig élvezzék a pálya nyújtotta örömöket.

Újdonság, hogy a koncertek között pólóágyú segítségével Gyál-pólókat lőnek a közönségnek, illetve ingyenesen osztják egész nap a különböző formára hajtott lufikat a bohócok. A tavalyi nagy érdeklődésre való tekintettel idén is, egy igazi helikopter szimulátor, a HAPPYCOPTER várja az érdeklődőket 14 órától 19 óráig. A Mojitos pultnál alkoholmentes és alkoholos italokkal lehet felfrissülni, illetve a vecsési Borhálónak köszönhetően különböző hideg fröccsökkel hűthetik magukat az érdeklődők. Válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból és a finom étkek közül!

A programok ingyenesen látogathatóak!

PROGRAMOK ÖSSZEFOGLALVA: 

2017. augusztus 25. péntek – sportpálya XIII. FOGATHAJTÓ FESZTIVÁL

19.00 óra csillagfényes fogathajtás,

21.00 hírességek hajtása, operett gála, lovas show.

2017. augusztus 26. szombat délelőtt– sportpálya SPORTFESZTIVÁL

9.00 tájékozódási verseny, nordic walking, asztalitenisz, mászófal, biliárd, foci, karate és mazsorett bemutatók (Kövessék honlapunkat! Jelentkezzenek előre és biztosítsák rajtjukat!)

2017. augusztus 26. szombat délután – piactér 20 ÉVES SZÜLETÉSNAPI UTCABÁL

14.30 Tompeti és Barátai

16.00 BeX koncert

17.30 Díjak, elismerések átadása

18.00 Badár Sándor Stand-up show

18.30 Kelemen Kabátban együttes

19.30 Nika

20.00 Neoton Família

21.45 MEGLEPETÉS

22.00 Tűzijáték EXTRA

Kövesse az eseményeket a Lendületben Gyál2017 facebook-oldalán, vagy a www.gyal.hu-n.