2024. 06. 27.

Átvették megbízóleveleiket a megválasztott képviselők

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Átvették megbízóleveleiket a helyi önkormányzati képviselők és Pápai Mihály polgármester június 27-én, a Gyáli Polgármesteri Hivatal Tanácstermében. Az eseményen Juhász Ida, a Helyi Választási Bizottság elnöke adta át a hivatalos dokumentumokat.

A június 9-én megtartott helyi önkormányzati választásokon, Gyálon polgármestert és 8 egyéni választókerületi képviselőt választottak meg, továbbá három kompenzációs listás mandátumot, valamint a települési roma önkormányzati választáson öt, a román önkormányzati választáson pedig három képviselői mandátumot osztottak ki (a kisebbségi önkormányzati mandátumok június 26-án kerültek átadásra).

Ennek értelmében Pápai Mihály lett a polgármester, valamint az 1-es számú választókörzetben Kiss Anita, a 2-es számú választókörzetben Marjainé dr. Szerényi Zsuzsanna, a 3-as számú választókörzetben Vinnai Balázs, a 4-es számú választókörzetben Madarászné dr. Mező Boglárka, az 5-ös számú választókörzetben Erős József, a 6-os számú választókörzetben Nagy József Elek, a 7-es számú választókörzetben Vinnai Tibor, a 8-as számú választókörzetben dr. Both Hunor kapott képviselői mandátumot.

A kompenzációs listán mandátumot szerzett: Kármán Örs Péter, a DK-MSZP-MOMENTUM képviselője, Hegymegi István, a DK-MSZP-MOMENTUM képviselője, illetve Bánfalvi Csaba László a Mi Hazánk képviselője.

A települési roma nemzetiségi önkormányzati választáson mandátumot szerzett: Rafael Péter Pál, Rostás Virgínia, Rostás Csaba, Csikós József Péter, Rafael Péter Pálné.

A települési román nemzetiségi önkormányzati választáson mandátumot szerzett: Fehér Szabolcs, Nagy Attiláné, Nagy Attila.