2018. 01. 24.

Átfogó adategyeztetésbe kezd a Hivatal a kereskedelmi tevékenységet folytatók körében

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Tisztelt működési engedélyesek, ill. kereskedelmi tevékenységet folytatók!

A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény értelmében az, aki Magyarország területén kereskedelmi tevékenységet kíván folytatni, köteles az erre irányuló szándékát a kereskedelmi hatóságnak, azaz a jegyzőnek bejelenteni.

Amennyiben a kereskedelmi tevékenység kizárólag üzletben forgalmazható termékre (üzletköteles termékre) vonatkozik, a kereskedő az üzlet helye szerint illetékes jegyzőnél működési engedélyt köteles kérni. A Gyáli Polgármesteri Hivatal tapasztalata, hogy az üzemeltetők a változásokat (székhelyváltozás, adószám változása, a tevékenység megszüntetése) esetenként elmulasztják bejelenteni. A nyilvántartásunk aktualizálása érdekében 2018. évben Hivatalunk átfogó felülvizsgálatot végez, melynek eredményes lebonyolítása érdekében valamennyi kereskedelmi tevékenységet folytató üzemeltetőt levélben keresünk meg az esetleges változások bejelentésére való felkéréssel, a változás bejelentésére szolgáló nyomtatvány egyidejű megküldése mellett.

Kérjük, hogy a bejelentés- vagy engedélyköteles kereskedelmi tevékenységet folytatók szíveskedjenek munkánkat segíteni azzal, hogy az űrlapot

  • cégkapun keresztül elektronikusan,
  • postai úton (2360 Gyál, Kőrösi út 112-114.), vagy
  • elektronikus levél útján (zsido.zsoltne@gyal.hu)

részünkre visszaküldik. Amennyiben ez a levél postai úton nem érkezik meg, vagy a kapcsolattartásnak ezen módjait a T. Üzemeltető nem választja, kérjük, hogy az engedélyben/értesítésben foglalt adatok változását, továbbá a megszűnt tevékenységeket a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodáján Zsidó Zsoltné ügyintézőnek (tel: 06-29-540 953) Hivatalunk ügyfélfogadási idejében bejelenteni szíveskedjen.

Köszönettel:

Gyáli Polgármesteri Hivatal