2022. 11. 2.

Átadták a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Régi idők mozgalmát élesztette újra Gyál Város Önkormányzata az idei évben létrehozott „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címmel, amelynek gyökerei az 50-es évek végére nyúlnak vissza. Akkoriban is, ahogy most is az elismerés célja a lakosság ösztönzése környezetének szépítésére, amellyel a pályázók egyben Gyál város esztétikus képének kialakításához is hozzájárulnak.

A “Tiszta udvar, rendes ház” címre május 31-ig lehetett pályázni, amelyet követően a résztvevő helyszíneket 3 tagú bíráló bizottság tekintette meg és értékelt egy előre megállapított szempontrendszer alapján, végül pedig az önkormányzat Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság javaslata alapján terjesztette végső döntésre a képviselő-testület tagjai elé.

A cím elnyerésére összesen 23-an jelentkeztek már az első évben, és igen nehéz dolguk volt a bírálóknak az önkormányzati rendelet szerint csupán 10-et kiválasztani a sok rendezett, virágos és esztétikus kert közül. A bíráló bizottság tagja volt Király László, a Gyáli Kertbarát Kör elnöke, Gyócsi Zoltán agrármérnök, tanár, valamint Szász Csaba lakberendező.

A „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket október 26-án az Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtárban adta át a kitüntetetteknek Nagy József Elek alpolgármester és Király László, a bíráló bizottság elnöke. Az eseményen részt vett Gyimesi István nyugalmazott polgármester, városunk díszpolgára, Kovalik Józsefné városunk díszpolgára, valamint Marjainé dr. Szerényi Zsuzsanna a Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság elnöke és Lendvay-Kiss Anita az Oktatási és Kulturális Bizottság elnöke is.

A díjazottak egyenként bruttó 50.000 forint pénzjutalmat és egy, a ház falára rögzíthető „Tiszta udvar rendes ház” feliratú kerámiatáblát kaptak, amelyeket Rayszkiné Dancsó Gabriella képzőművész készített.

Köszönjük minden pályázó munkáját, amelyet saját környezetükön keresztül a település összképéért is tesznek, így mindenki nyertese ennek a kezdeményezésnek, hiszen ezáltal szép, rendezett környezetben élhetünk.

Kívánjuk, hogy büszkén helyezzék a ház falára az emléktáblát, valamint, reméljük, hogy a jövőben egyre többen kapnak kedvet a cím nevezéséhez és az újjáéledt kezdeményezés hamarosan városi hagyománnyá növi ki magát.

A „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címben részesültek 2022-ben:

• Ferenczi Béláné,

• Duraj Diána Eszter,

• Perge Zsolt Dávid,

• Tarjányi Istvánné,

• Zsember Péter,

• Gombás Ákos,

• Truczkó Gyula,

• Gyetvai Ádám,

• Virág Zoltán Károly,

• Stiller Ildikó.

Gratulálunk a díjazottaknak!