2023. 10. 26.

Átadták a „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket

Facebookon
Twitteren
E-mailben

Régi idők mozgalmát élesztette újra Gyál Város Önkormányzata a múlt évben létrehozott „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címmel, amelynek gyökerei az 50-es évek végére nyúlnak vissza. Akkoriban is, ahogy most is az elismerés célja a lakosság ösztönzése környezetének szépítésére, amellyel a pályázók egyben Gyál város esztétikus képének kialakításához is hozzájárulnak.

A “Tiszta udvar, rendes ház” címre május 31-ig lehetett pályázni, amelyet követően a résztvevő helyszíneket 3 tagú bíráló bizottság tekintette meg és értékelt egy előre megállapított szempontrendszer alapján, végül pedig az önkormányzat Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottság javaslata alapján terjesztette végső döntésre a képviselő-testület tagjai elé.

A cím elnyerésére összesen 13-an jelentkeztek, így igen nehéz dolguk volt a bírálóknak az önkormányzati rendelet szerint csupán 10-et kiválasztani a rendezett, virágos és esztétikus kertek közül. A bíráló bizottság tagja volt Király László, a Gyáli Kertbarát Kör elnöke, Gyócsi Zoltán agrármérnök, tanár, valamint Szász Csaba lakberendező.

A „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címeket október 25-én aGyáli Polgármesteri Hivatal Tanácstermében adta át a kitüntetetteknek Nagy József Elek alpolgármester és Király László, a bíráló bizottság elnöke.

A díjazottak egyenként bruttó 50.000 forint pénzjutalmat és egy, a ház falára rögzíthető „Tiszta udvar rendes ház” feliratú kerámiatáblát kaptak, amelyeket Rayszkiné Dancsó Gabriella képzőművész készített.

Köszönjük minden pályázó munkáját, amelyet saját környezetükön keresztül a település összképéért is tesznek, így mindenki nyertese ennek a kezdeményezésnek, hiszen ezáltal szép, rendezett környezetben élhetünk.

Kívánjuk, hogy büszkén helyezzék a ház falára az emléktáblát, valamint, reméljük, hogy a jövőben egyre többen kapnak kedvet a cím nevezéséhez és az újjáéledt kezdeményezés hamarosan városi hagyománnyá növi ki magát.

A „Tiszta udvar, rendes ház” elismerő címben részesültek 2023-ban:

Mitorajné Dervalics Ildikó
Gönczöl Magdolna
Kovácsné Kató Mónika
Becsei Mihály és Becseiné Fülöp Irén Mária
Kalóczkai Tamás
Lakatos András
Puskás Brigitta
Dudás Katalin
Szentpéteri Brigitta
Puszti Péter József

Gratulálunk a díjazottaknak!